Dozvoljeni direktni letovi između Srbije i SAD

Avio kompanije iz Srbije ponovo mogu da lete direktno do SAD!

Američka vazduhoplovna administracija danas je objavila svoju odluku da Srbiju prebaci u Kategoriju 1, čime je srpskim avio kompanijama dozvoljeno da uspostave direktne linije između Srbije i Sjedinjenih Američkih Država.

 

Avion Jugoslovenskog Aerotransporta u Njujorku

 

Federal Aviation Authorities (FAA) ili Američka vazduhoplovna administracija time je zaključila da Srbija ispunjava sve propisane standarde. Prethodnih godina predstavnici FAA nekoliko puta su dolazili u našu zemlju kako bi iskontrolisali koliko se daleko stiglo u sprovođenju rigoroznih zahteva. Poslednji put su inspektori bili u maju ove godine kada su imali samo manje zamerke.

 

Naša zemlja se nalazila u ovoj kategoriji sve do 2006. godine, kada je izgubila priviligije i kada je prebačena u Kategoriju 2.

 

Međutim, iako je naša zemlja imala ovu dozvolu do 2006. godine, poslednji let između Srbije i Sjedinjenih Američkih Država desio se na liniji tadašnje avio kompanije JAT, između Beograda i Njujorka i to 19. maja 1992. godine.

 

Nakon toga tek 2003. i 2004. godine se opet pričalo o obnavljanju letova do Njujorka, ali na žalost, ovi planovi nikad nisu uspešno realizovani.

 

Podsetimo, Dane Kondić je nedavno obećao da bi prvi let avio kompanije Air Serbia do SAD mogao da se desi pre 2016. godine i to na liniji Beograd – Čikago, za šta sad i formalno nema nikakvih prepreka.

Online rezervacije na playtravel.rs

ili telefonom na 011.305.93.14

Rent-a-Car Online rezervacije

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar