Friday Blog: Spavanje na aerodromu

Odremajte dok čekate let!

Presedanje, čekanje ranih jutarnji letova, gubljenje vremena na aerodromu… Mnogi ove trenutke koriste za preko potreban odmor, pa ne čudi to što sve više aerodroma u svojoj ponudi ima i neobičan smeštaj.

Inspirisana japanskim „kapsulama za noćenje“, kompanija „Minute Suites“ još 2009. godine postavila je na međunarodnom aerodromu u Filadelfiji trinaest kabina. Ti minijaturni apartmani dostupni su u svakom trenu, sedam dana nedeljno, bilo za odmor, san ili rad. U svega nekoliko metara kvadratnih staju jedan krevet uz koji se dobija čista posteljina, budilnik, televizor, stočić i stolica, a obezbeđen je i pristup internetu.

Danijel Solomon, jedan od osnivača kompanije, najavio je da će se simpatične kabine za odmor naći od 2014. godine i na drugim aerodromima, među kojima su svoje „smeštajne kapacitete“ već rezervisali aerodromi u Dalasu i Čikagu.

Nešto drugačiju verziju aerodromskog smeštaja još od 2007. nude londonski aerodromi Hitrou i Getvik, u okviru kojih postoje svojevrsni hosteli kompanije „Yotel“. U pitanju su minijaturna zdanja sa tridesetak privatnih kabina opremljenih automatskim sistemom prijave i odjave sa naplatom, krevetom, bežičnim internetom, radnim prostorom i televizorom. Slični apartmani postoje i na aerodromu Shiphol u Amsterdamu od 2008. godine.

Napcabs smeštaj u Minhenu

Nemačka kompanija „Napcabs“ opremila je aerodrom u Minhenu sličnim „jedinicama za spavanje“, a ovakve spavaonice proizvodi i „Snooze Cube“, kompanija koja je zadužena za miran san putnika na međunarodnom aerodromu u Dubaiju.

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar