Aerodrom Beograd – Završena prva faza unapređenja aerodroma

Rekonstrukcija Terminala 1 aerodroma u Beogradu

Aerodrom Nikola Tesla u Beogradu ovih dana dobio je unapređeni Terminal 1, kao prvu fazu projekta najavljenog u aprilu, a koji predviđa veliku rekonstrukciju srpskog aerodroma.

Aerodrom Nikola Tesla Terminal 1 rekonstrukcija

Projekat vredan više miliona evra namenjen je proširenju kapaciteta aerodroma, pa samim tim i prihoda za 35%.

Sa prvim korakom, završena su poboljšanja na zgradi Terminala 1, podignutog 1962. godine, koji danas koriste low cost i čarter avio kompanije. Sada, putnici koji koriste usluge ovih avio kompanija ne moraju više da posećuju drugu terminalsku zgradu, jer je na Terminalu 1 dodata carinska i pasoška kontrola.

Radovi na unapređenju aerodroma nastavljaju se i tokom leta i planirano je da se unapredi oko 5.000 kvadratnih metara do kraja septembra zbog čega će biti investirano više od 2,16 miliona evra.

U nešto daljim planovima rekonstrukcije aerodroma, do sredine 2016. godine, planira se proširenje Terminala 2 za oko 11.000 kvadratnih metara, dodatak 4 vazdušna mosta, ali i nove platforme za avione koje  će moći da ugoste i najveće letelice tipa Boeing 747 i Airbus A380.

Tokom 2016. i 2017. godine očekuje se da će u aerodrom biti investirano oko 45 miliona evra iz budžeta samog aerodroma Nikola Tesla. Beogradski aerodrom očekuje da će uslužiti više od 5 miliona putnika ove godine.

Online rezervacije na playtravel.rs

ili telefonom na 011.305.93.14

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar