Ponos Katalonije!

Uz Barselona Card ili Barselona Pass, jeftinije ćete obići grad! :)

Jedan od najlepših gradova sveta krije mnoga zanimljiva mesta, a ako znate za neka koja nismo spomenuli – podelite sa nama!

Barselona Ponos Katalonije

Turistički autobus

Ako nemate vremena, a želite da vidite sve, možda je najbolje rešenje turistički bus za razgledanje grada. S njim možete obići Plaza Catalunya, zatim se popeti na Montjuic i proći pored Nou Campa i Parka Guell. 

Barselona Ponos Katalonije

Naravno, ovo je samo jedna od ruta, druge vas mogu dovesti u novoizgrađene kvartove, ako ste tip koji se divi neboderima i modernim zdanjima. Bus kreće svakih petnaestak minuta od devet ujutru, pa sve do osam uveče, a cena za odrasle je 27 €.

Camp Nou

Trenutno najbolji fudbalski klub na svetu ima i jednu od najvećih, ako ne i najveću bazu navijača. To objašnjava zašto je stadion, uz Sagradu Familiu, među dve najposećenije atrakcije u gradu. Tura stadionom košta 23 € (postoje i neki popusti), a obuhvata razgledanje terena, svlačionica, komentatorskih kućica i naravno, muzeja.

Barselona Ponos Katalonije

Casa Batllo

Jedna od najpoznatijih kuća u gradu, čuvena po svojoj fasadi i izgledu za koji je zaslužan legendarni Antoni Gaudi, čovek koji je izgradio mnoge atrakcije u Barseloni. Čudesna je i unutra sa spiralnim stepenicama i terasom koja je otvorena za posetitelje. 

Barselona Ponos Katalonije avio karte

Ulaz nije jeftin, 21,5 € ali vredi, itekako! Ako vam je to ipak previše, organizujte se i nabavite neku od pomenutih kartica – Barcelona Card ili Barcelona Pass s kojima ostvarujete popuste na više mesta koje želite posetiti u gradu, a još jedna dobra stvar je što nećete morati da čekate u redovima.

Fondacija Joan Miro

Ovaj muzej se ne nalazi na spisku ‘must visit’ stvari u gradu, ali ako odlučite da odete, sigurno nećete zažaliti. Ne sadrži samo Miroove radove, već i Calderove i Duchampove. Takođe, ovde se stalno održavaju dodatne izložbe, a ako želite doživeti delić muzeja pre puta, posetite web stranicu i napravite virtuelnu šetnju. Cena, 11 evra.

Barselona Ponos Katalonije avio karte

Muzej Picasso

Ovde se pripremite na gužvu, jer je nemoguće izbeći osim eventualno u prvim danima januara.

Barselona Ponos Katalonije avio karte

Njegovih dela ima dovoljno da u muzeju provedete ceo dan, a ako ne želite da čekate u redu kupite ulaznicu online. Ovde budite oprezni, jer ako ulaznicu kupite za 11 sati, a dođete u 11:35 ona vam neće važiti jer se toleriše samo pola sata kašnjenja.

Palata muzike

Jedna od najlepših modernističkih zgrada čiju velelepnost potpisuje Gaudijev rival, Muntaner. Oduševiće vas spolja, ali tek kada uđete ostaćete bez teksta. Vođene ture su fascinantne, ali je najbolji doživljaj ovde slušati neki koncert.

Barselona Ponos Katalonije avio karte

Sagrada Familia

Gaudi je počeo da je gradi krajem XIX veka, ali ona još uvek nije završena. Izgleda potpuno netipično za crkvu, a posebno je impresivna iznutra. 

Barselona Ponos Katalonije avio karte

Liftom se možete popeti na jedan od šest tornjeva kako bi uživali u pogledu, za 15 evra. Naravno, i ovde preporučujemo kupovinu karata preko Interneta.

Barselona Ponos Katalonije avio karte

Park Guell

Evo nas kod još jedne stvari koju je zamislio veliki Gaudi.

Barselona Ponos Katalonije avio karte

Park je danas zaštićena svetska baština i napravljen je kao kompleks vrtova povezanih različitim građevinama. Arhitekta je taj prostor projektovao kao privatni vrt, a kasnije je postao javni park na radost stanovnika, ali i svih turista.

Online rezervacije na playtravel.rs

ili telefonom na 011.305.93.14

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar