Friday Blog: Koja je razlika između direktnih i nonstop letova?

Kupili ste kartu za direktan let. Da li ste znali da ćete imati minimum jedno tehničko sletanje pre nego što dođete do željene destinacije?

Kada kupujete avio kartu, obično polazite od pitanja da li do željene destinacije postoji direktan let, jer Vam to svakako skraćuje i olakšava vreme putovanja.

Bitno je da znate da direktan let ne znači da je to ujedno i nonstop let, odnosno da nema tehničko stajanje na nekom aerodromu.

Mapa svih letova na svetu lrg

Zato je vrlo važno da znate da postoji razlika u terminima direktan i nonstop let, kao i da obratite pažnju koju avio kartu zaista kupujete kada kupujete kartu za direktan let.

Nonstop let: Nonstop let je upravo ono što sam naziv ukazuje – let bez bilo kakvih stajanja do planiranog aerodroma. Nonstop let znači da ćete se prevesti jednim letom od aerodroma A do aerodroma B. Poslovni putnici najčesće biraju upravo nonstop letove, jer to znači da će let trajati najkraće, međutim upravo su ovi letovi najčešće i najskuplja opcija.

Direktan let: U svakodnevnom govoru pojam direktnog leta se koristi kao da je to nonstop let i putnici ga tako shvataju, iako to u osnovi nije tačno.

Po definiciji direktnog leta to je let koji usput do željenog aerodroma ima minimum jedno stajanje. Nastavak leta se obavlja pod istim brojem leta i putnici ne moraju da napuštaju avion tokom pauze.

S druga strane, ne treba mešati direktan let sa letovima sa konekcijom, jer postoji velika razlika.

Direktni letovi, iako sa pauzom, se nastavljaju pod istim brojem leta, putnici ne moraju da napuštaju avion, mada im je to dozvoljeno ukoliko žele, bitno je samo da ponesu bording kartu prilikom izlaska iz aviona. Vreme zadržavanja na tehničkom aerodromu je mnogo kraće i ne može doći do odlaganja leta zbog kašnjenja drugog. Direktni letovi su u velikom broju slučajeva jeftiniji od nonstop letova, ali ne uvek, pa proverite sve opcije sa našim agentima pre nego što izvršite kupovinu.

Primer direktnog leta iz Beograda sa tehničkim sletanjem je:

  • Let od Beograda do Minska, sa tehničkim sletanjem u Budimpešti

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar