Friday Blog – Jedite na mestima koja sigurno nećete zaboraviti!

Što se nas tiče, odleteli bismo da probamo sarmu na lavi u vazduhu i mraku posluženu od strane majmuna. Koji je vaš izbor? :)

Hrana koju jedete dok lebdite u vazduhu, ili ona koju vam donese majmun, ili pak ona pripremljena na lavi mora da ima sprecifičniji ukus od obične mamine supe. Nemojte to reći mamama nikad. U svakom slučaju, ako ste gurman i putoholičar ove restorane nemojte propustiti!

Friday Blog Jedite na mestima koja sigurno necete zaboraviti

O.Noir, Toronto

Večera u mraku je već neko vreme poznata u svetu, ali sam koncept nastao je u Kanadi 2006.godine kada je prvi restoran otvoren u Montrealu. Filozofija O.Noir restorana je jednostavna – ako vam se ukine čulo vida potpunim mrakom, čulo ukusa će biti pojačano i uživaćete u hrani na nov način.

Sve što svetli zabranjeno je uneti u restoran, čak i svetleći sat. Veče započinjete u zatamnjenom baru u kom naručujete hranu, a kada dovršite piće i spremni ste, konobar vas vodi do mračne prostorije i detaljno objašnjava šta se i gde nalazi na stolu. Imate dva sata da uživate. Ako ništa, ovo daje potpuno nov smisao sastanku “na slepo”!

Friday Blog Jedite na mestima koja sigurno necete zaboraviti

De Kas, Amsterdam

Više zadivljujuć nego čudan – zamislite restoran u kom su sastojci od kojih se sprema vaš obrok, ubrani tog jutra. Svaki dan. Ovaj restoran je ranije bio staklenac, a od rušenja ga je spasio kuvar nagrađivan Mišelinovim zvezdicama, kog i dan danas možete zateći kako plevi, sadi, bere i priprema jela za goste. De Kas i Gert Jan Hageman su imena kojih bi trebalo da setite kad ste u Amsterdamu

Friday Blog Jedite na mestima koja sigurno necete zaboraviti

El Diablo, Španija

Restoran na španskom ostrvu Lanzarote, postavio je novu definiciju prirodnog spremanja hrane. Naime, blizina aktivnog vulkana omogućila je da se hrana priprema na roštilju zagrejanom na lavi! Restoran postoji više od 40 godina, i jedini je na svetu gde možete uživati u nečemu ovakvom. Osim sjajne, vulkanske hrane, gosti će ostati fascinirani i pogledom.

Friday Blog Jedite na mestima koja sigurno necete zaboraviti

Le Restophone, Monpelije

Osim što ovde možete uživati u odličnoj hrani i specifičnoj atmosferi, imate i mogućnost da putem telefona koji se nalazi na svakom stolu kontaktirate nekog od gostiju i nečim ga ponudite, ili jednostavno s njim proćaskate. Iako ideja zvuči kao nešto moderno i novo, stara je više od 100 godina, kad su telefoni na stolovima bili praktična stvar koja je omogućavala gostima da završe svoje obveze. 

Friday Blog Jedite na mestima koja sigurno necete zaboraviti

Kayabukiya Tavern, Japan

Sve do pre sedam godina bio je to još jedan tradicionalni japanski restoran, a tada je doživeo ogromnu popularnost zahvaljujući konobarima koji tamo rade. Stvar je u tome što su dva konobara majmuni, inače ljubimci vlasnika restorana.

U jednom trenutku majmuni su počeli da imitiraju konobare, što je izazvalo oduševljenje gostiju. Danas u restoranu majmuni skupljaju narudžbine, donose hranu, a za rad umesto napojnice dobijaju semenke soje. Danas je broj majmuna porastao na pet!

Friday Blog Jedite na mestima koja sigurno necete zaboraviti

Dinner in the Sky

Trend koji je nastao u Belgiji proširio se svetom, pa je tako i u Beogradu održana prva Večera u vazduhu 2013.godine. Jedini uslov koji morate da zadovoljite je da se ne bojite visine, jer se radi o restoranu koji dizalica podigne pedesetak metara uvis!

Zbog sigurnosti, gosti su pojasevima vezani za stolice, a osoblje se slobodno kreće u ograničenom prostoru. U svakom slučaju, ko se ne boji visine, obavezno neka proba Dinner in the Sky!

Friday Blog Jedite na mestima koja sigurno necete zaboraviti

Što se nas tiče može sve zajedno – recimo sarma na lavi u vazduhu i mraku poslužena od strane majmuna. Koji je vaš izbor?

Online rezervacije na playtravel.rs

ili telefonom na 011.305.93.14

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar