Friday Blog – Kako jeftino leteti?

Kako do što jeftinijih avio karata za bilo koju destinaciju? Mi znamo :)

Sigurno vam se dešavalo da se nameračite na neko daleko prelepo mesto, ali kada vidite cene avio karata, odustajete. Mi lično mrzimo kada nas pare sprečavaju da uživamo (dešava se…), pa smo bili uporni i shvatili da što više pričate s ljudima, istražujete i letite, postajete bolji u nalaženju jeftinih avio karata.

Evo nekoliko saveta od nas.

Kako jeftino leteti Friday Blog

Rezervišite kartu šest nedelja unapred, minimum

Ako planirate da putujete na drugi deo sveta, potragu za kartama započnite dva meseca unapred i budite spremni na kupovinu karte čim cene padnu. Može vam se posrećiti i sa last minute letom, ali to je vrlo retko jer sve više ljudi putuje celim svetom.

Usput, naravno da želite da dočekate Novu godinu u kupaćem, ali to bi mogla biti prilično loša ideja za novčanik.

Low cost kompanije su odlične, kada znate kvake

a) Za razliku od tradicionalnih avio prevoznika, kod low cost avio kompanija važe neka druga pravila. Najjeftinija avio karta je ona najranije kupljena. Tako da kad kupujete kartu preko avio kompanije Ryanair za evropske ili Air Asia za azijske destinacije, budite sigurni da ste je rezervisali što pre. Low cost avio kompanije su super i letove možete naći već od 9,90 EUR.

b) U svakom slučaju, budite oprezni sa nekim drugim stvarima: low cost avio kompanije naplaćuju torbe, hranu u avionu… Zato proverite pravila i zaboravite na sve nepotrebne stvari.

c) Takođe, ove avio kompanije obično putnike dovoze na sporedne aerodrome, tako da svakako proverite koliko ćete morati da platite prevoz do grada.

Search, search, search…

Na sajtu playtravel.rs lako ćete naći letove i low cost avio kompanije, hotele i rent-a-car, a prevoz do aerodroma koji nam je svima daleko može vas izaći samo 500 dinara. Dobar početak putovanja je važan deo sećanja!

Friday Blog - Kako jeftino leteti Playtravel avio karte Beograd

Vikendi – no,no

Osim ako nije neophodno, kupujte avio karte i birajte dane od utorka do četvrtka, uštedećete mnogo. Zašto od utorka? Avio kompanije obično last minute ponude planiraju ponedeljkom, a objavljuju utorkom.

Friday Blog - Kako jeftino leteti ne vikendom

Takođe, pikirajte rasprodaje koje su obično u januaru, februaru, martu, oktobru i novembru. I uzmite najraniji let.

Kupujte kartu u jednom pravcu

Često ćete imati ovakvu situaciju: Pronađete jeftin let za destinaciju po izboru, ali kad izaberete povratnu kartu, cena drastično skoči. Recimo da letite u London avio kompanijom Ryanair i da avio karta u jednom pravcu košta 20 EUR, ali je povratna pet puta skuplja. Tada uradite sledeće: Kupite avio kartu u jednom pravcu za London, a za povratak pronađite drugu avio kompaniju i kupite kartu nazad. Ovo ne uspeva uvek, ali vredi pokušati.

Friday Blog - Kako jeftino leteti avio karte u jednom pravcu

Skupljajte milje

Izvrstan način za čuvanje novca, posebno za daleke destinacije je imati člansku kartu određene avio kompanije i prikupiti nagradne milje. Što više putujete, više besplatnih milja ćete dobiti.

Pričajte s ljudima

Zvuči blesavo, ali radi! Nismo se rodili naučeni, postoji mnogo lokalnih kompanija koje su nekad jeftinije od autobusa i voza, a koje nisu deo tražilica letova. :)

Online rezervacije na playtravel.rs

ili telefonom na 011.305.93.14

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar