Friday Blog – Obavezno probajte ovu vrstu “odmora”!

Naš predlog za predobro, uzbudljivo i aktivno putovanje!

Ako ste u potrazi za uzbudljivim odmorom u ovim dolazećim septembarskim danima, možete ga naći u dubokoj hladovini i na prijatnoj nadmorskoj visini. Krenite u neke od najspektakularnijih kanjona na evropskom kontinentu.

1. Kanjon Vicos, Grčka

Friday Blog Probajte ovu vrstu odmora Kanjon Vicos Grcka

Iako nam je prva pomisao na Grčku njena obala i ostrva, ovo je ipak brdsko-planinska zemlja. Ljubitelji planinarenja obavezno posećuju Nacionalni park Vicos u sklopu Pindskog masiva koji se nalazi na severozapadu zemlje, a u kom se krije i zapanjujući istoimeni kanjon dug 20 kilometara i dubine 1,6 kilometara. 

2. Kanjon Matka, Makedonija

Friday Blog Probajte ovu vrstu odmora Kanjon Matka Makedonija

Uzak kanjon uz donji tok reke Treske nedaleko od Skoplja, prava je destinacija za ljubitelje aktivnog turizma. Matka obuhvata 5.000 hektara jezera, strme litice, uzbudljive pećine, srednjevekovne manastire, kao i jedinstvenu prirodu. Ako vam se ipak ne bude šetalo, provozajte se brodićem kroz kanjon i uživajte u pogledu. 

3. Kanjon Ispica, Sicilija

Friday Blog Probajte ovu vrstu odmora Kanjon Ispica Sicilija

Ovo nije italijanski pandan Velikom kanjonu, ali 13 kilometara dug kanjon na istoku Sicilije koji se proteže između mesta Modica i Ispica svakako je vredan pomena. Zapanjujuća i bogata vegetacija, čudesna fauna i dokazi naseljenosti još od drevne istorije zadovoljiće i najizbirljivije pustolove.

4. Veliki kanjon Verdon, Francuska

Friday Blog Probajte ovu vrstu odmora Veliki kanjon Verdon Francuska

Najveći evropski kanjon smestio se na jugu Francuske između provansanskih Alpa i pokrajine Var. Dug je oko 25 kilometara, a dubok do 700 metara. Njegovi kameni zidovi dvostruko su veći od Ajfelove kule, a oivičavaju reku Verdon koja vijuga kao zmija u sklopu zapanjujuće prirode. 

5. Kanjon Partnahklam, Nemačka

Friday Blog Probajte ovu vrstu odmora Kanjon Partnahklam Nemacka

Ovu turističku atrakciju u Bavarskim Alpama na dvadesetak minuta šetnje od Garmiš-Partenkirhena, godišnje poseti hiljade turista. Kanjon je dug je skromnih 700 metara, a kameni zidovi uzdižu se na 80 do 90 metara. Posebno je lep zimi, a ulaz košta 4 evra.

6. Kanjon Vintgar, Slovenija

Friday Blog Probajte ovu vrstu odmora Kanjon Vintgar Slovenija

Oko četiri kilometra od poznatog slovenskog biserčića Bleda nalazi se Vintgar. Reč je o kanjonu dugom oko 1.600 metara, čije se stene izdižu oko 50 do 100 metara iznad reke Radovne. Ona je puna brzaka, a završava se 16 metara visokim vodopadom po imenu Šum. Odavde vas staza void do crkve svete Katarine odakle se pruža prelep pogled. Šetnja od Bleda do kanjona i nazad trajaće 10 kilometara, pa vi računajte…

7. Kanjon Cares, Španija

Friday Blog Probajte ovu vrstu odmora Kanjon Cares Spanija

Kanjon dug 12 kilometara u dolini reke Cares na severu Španije pravi je izbor za ljubitelje pustolovnog turizma. Ako se ne usudite da istražite njenu prelepu prirodu u kajaku, možete prošetati dramatičnom rutom izgrađenom uz hiljadu metara visoke stene.

Online rezervacije na playtravel.rs

ili telefonom na 011.305.93.14

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar