Friday Blog – Promenio ime zbog pogrešno bukirane avio karte!

Da li je zaista lakše i povoljnije pravno promeniti ime nego podatke u avio karti?

Jedan student je pravno promenio svoje ime jer je to bila povoljnija opcija nego da promeni svoju Ryanair kartu.

Ok, svi smo mi imali istih ili sličnih problema – pogrešno slovo uneto prilikom rezervacije avio karata, nemogućnost promene imena na avio karti… Ali student Adam Armstrong je u rešenju tog problema zaista otišao korak dalje.

Friday Blog promena imena avio karte

Problem je nastao prilikom bukiranja avio karte od Londona do Ibice. Adamovo ime na facebook profilu je bilo Adam West, iako mu je pravo ime Adam Armstrong i prilikom rezervacije avio karte otac njegove devojke je kupio dve povratne karte od kojih je jedna glasila na Adam West ;) – pretpostavljajući da je ime sa facebooka tačno :).

Kada je Armstrong uvideo grešku pokušao je da promeni ime na karti, ali je ubrzo i odustao jer bi ga ta promena koštala 220 funti.

Zato je uradio upravo ono što bi svako racionalan uradio ­- promenio je svoje ime, pravno, pred zakonom :). Besplatno!!!

Posle zvanične promene imena promenio je pasoš uz trošak od 103 funte. Što je dokaz da je jeftinije promeniti svoje ime nego ime na avio karti.

Snalažljivi student nije samo uštedeo novac na promeni imena već je i zaradio novac na svom vrlo zanimljivom postupku. Uz to je celo iskustvo neprocenjivo, po rečima Adama Westa.

Malo je reći da je ova ideja kreativna, i hrabra… Ali koliko nas bi zaista otišlo toliko daleko samo zbog visokih troškova pri promeni avio karata? Da li biste Vi? I još jedno pitanje, koje se samo nameće – da li je visina penala za promenu imena u avio karti zaista previsoka?

Online rezervacije na playtravel.rs

ili telefonom na 011.305.93.14

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar