Friday Blog – Rizični, ali i zadivljujući aerodromi!

Na neke od aerodroma na listi vam sigurno ne bi bilo svejedno da sletite.

Mnogi putnici tako često žure na aerodrome i s njih, da ne stignu da uživaju u nekim neverovatnim zdanjima. Zato, sledeći put odvojite koji trenutak i malo bolje pogledajte aerodrome, jer ćete možda videti nešto što će vas oduševiti.

Našoj listi neverovatnih svetskih aerodroma dodajemo još sledećih četiri.

Aerodrom Gisborne

Friday Blog Rizični, ali i zadivljujući aerodromi!

Nalazi se na Novom Zelandu. Nije samo poseban po tome što ima tri piste napravljene od trave, već ima i pistu koju preseca železnička pruga. To je malo nezgodno doduše, jer kontrolori leta i železnica moraju da osiguraju da kad avion sleće ne prolazi nikakav voz. Srećom do sada nije bilo nikakvih nesreća.

Aerodrom Don Mueang

Aerodrom Don Mueang

Smešten na Tajlandu, ovaj aerodrom zasigurno je san svakog golfera. Postoji 18 golf rupa između pista na kojima se može zaigrati ovaj gospodski sport u trenucima kada avioni ne sleću. Nažalost, privilegiju igranja golfa nemaju obični smrtnici, već samo članovi Kraljevske službe tajlandske avio armije…

Aerodrom Courchevel

Friday Blog Rizični, ali i zadivljujući aerodromi!

Francuski aerodrom našao se na listi najviše zbog toga što je imao čast da ugosti jedan film o Jamesu Bondu. „Sutra nikad ne umire“ sniman je upravo ovde. Avioni sleću na prirodni teren u francuskim Alpima, što zna biti opasno, posebno zbog piste na kojoj obično ima snega i leda. I, da – užasno je kratka!

Aerodrom Kansai

Friday Blog Rizični, ali i zadivljujući aerodromi!

Zbog skučenosti izgrađenosti, u Japanu nije lako pronaći prazan prostor. To je jedan od razloga zašto je Japan uložio 20 milijardi dolara kako bi sagradio ovaj aerodrom, za čije je potrebe prvo napravljeno veštačko ostrvo! Ostrvo se navodno može videti i iz svemira, a aerodrom je otvoren 1994. godine i skoro je proglašen za najdisciplinovaniji aerodrom koji nikada nije izgubio prtljag.

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar