Lufthansa obeležava Oktoberfest na letovima iz Beograda

Velika čast za Beograd!

Avio kompanija Lufthansa odlučila da kabinsko osoblje na letovima između Beograda i Minhena nosi tradicionalnu nošnju u čast Oktoberfesta.

Lufthansa Beograd Minhen Oktoberfest

Svake godine avio kompanija Lufthansa obeležava čuveni Oktoberfest tako što stjuardese nose dirndl, a perseri lederhoze. Ova tradicija ne primenjuje se na svim letovima, a Beograd se našao među odabranim gradovima.

Osim Beograda, tu čast su dobile i druge destinacije iz mreže avio kompanije Lufthansa: Birmingem, Kluž, Nica, Olbia i Zilt. Sa druge strane, pre dve godine, 2014., putnici na letovima iz Zagreba su takođe mogli da vide stjuardese u dirndlu.

Dirndl je naziv za tradicionalnu žensku nošnju koja je tipična za Bavarsku, Austriju i Južni Tirol. Iako je u početku dirndl bio odeća koju je nosila ženska posluga, krajem XIX veka prihvaćena je i među ženama iz gornje klase. Danas ova tradicionalna nošnja se smatra znakom nacionalnog ponosa. Dizajn kostima avio kompanije Lufthansa se menja, a ove godine uniforme će biti u tamno plavim i srebrnakost sivim bojama.

Avio karte Lufthansa

Putnici na letovima iz Beograda za Minhen moćiće da vide kabinsko osoblje u tradicionalnim nošnjama na letovima od 3. oktobra.

Online rezervacije letova avio kompanije Lufthansa

Rezervišite odmah avio karte kompanije Lufthansa online ili pozovite naš kontakt centar +381 65 872 83 50

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar