6 stvari koje ne treba propustiti u Rimu

Živahne ulice i trgovi, nezaboravno putovanje kroz bezvremensku kulturnu baštinu, noćni život, pizza i svakako nezaobilazni “Un espresso, per favore”

Glavni grad Italije ujedno je i jedan od najpoznatijih gradova na svetu. Eho istorije, ostaci rimskog carstva i mošti drevnih vremena uklapaju se skoro pa savršeno sa modernim, kosmpolitskim duhom grada.

Upravo ove unikatne karakteristike postavljaju Rim na vrh svih turističkih lista nudeći svakom tipu turista grandiozne opcije za boravak.

Malo je reći da je Rim omiljen među turistima. Živahne ulice i trgovi, nezaboravno putovanje kroz bezvremensku kulturnu baštinu, noćni život, pizza i svakako nezaobilazni “Un espresso, per favore” biće svakako poseban ugođaj.

Kada ste već u Rimu nikako nemojte propustiti sledećih 6 atrakcija.

Rim Italija

1. Posetite Sistinsku kapelu i muzeje Vatikana

Sistinska kapela i Vatikan su dve najposećenije atrakcije u svetu, pa ih nemojte propustiti – postoje odlični razlozi zašto su na vrhu ove liste.

Imaćete priliku da doživite nešto potpuno drugačije i unikatno.

Sistinska kapela je neverovatan primer arhitektonskih i umetničkih dela dok Vatikan predstavlja paradu neprocenjivog blaga koje potiče još od Rimskog i grčkog carstva.

Sistinska Kapela Rafael Rim

2. Probajte najbolju picu na svetu

Italijani svakako znaju po nešto kad je u pitanju pravljenje fenomenalnih pica, pa onda nemojte da Vam promakne Pizzarium, jedno od najboljih mesta u Rimu gde se služi najomiljeniji italijanski obrok.

Pizzarium se nalazi u ulici Via della Meloria i potrudite se da ga posetite, barem jednom. : )

Pizzarium pica Rim

3. Prošetajte Aventinom, jednim od sedam brežuljaka

Grad Rim se prostire na sedam čuvenih brežuljaka i za svaki brežuljak je vezana barem jedna lokalna legenda.

Šetnja preko čuvenih brežuljaka prosto inspiriše na razmišljanje o civilizaciji i lancu dešavanja kroz istoriju koja su kreirala svet kakav danas poznajemo. Najjužniji brežuljak zove se Aventin i danas predstavlja jedan od najšarmantijih i starinskih delova Rima.

6 stvari koje ne treba propustiti u Rimu

Relativna izolacija brežuljka, Aventin je izdvojila od modernizacije koja je uočljivija u centralnim zonama grada. Prijatan duh starih vremena je posebna čar koju ćete doživeti na Aventinu uz magičan pogled na ceo grad.

Kad ste već tu nepopustite da posetite neki od najboljih tradicionalnih resorana u Rimu koji se upravo nalaze na Aventinu.

4. “Un espresso, per favore”

Pauza uz sigurno najbolji espesso na svetu biće poseban doživljaj u čuvenoj Villa Medici – preporučujemo da ne prospustite.

Glamour i luksuz krase Villa Medici, a kada dodamo zanimljive istorijske priče koje je prate i korake najznačajnijih istorijskih ličnosti koji su nejenim tlom šetali decanijama unazad jasno Vam je da će doživlja biti neponovljiv.

Usluga je naravno besprekorna.

5. Aperitiv u nadaleko čuvenom Hotel de Russie

Sa svojom klasičnom notom, vanvremenskom atmosferom Hotel de Russie je svakako hotspot. Posebno oko 18h kada se služi tradicionalni aperitiv.

Da biste dobili odgovor zašto baš aperitiv u Hotel de Russie – ipak ćete morati da odete da saznate, jer tako ćete najlakše shvatiti. : )

6 stvari koje ne treba propustiti u Rimu

6. Večera sa pogledom na Koloseum

Činjenica je da ukoliko putujete u Italiju hrana će biti značajni deo celokupnog iskustva. Italijani posebno obražaju pažnju da kvalitet obroka i turistima je zaista teško da odole tradicionalnim tratorijama u kojim se služe vrhunski obroci uz izuzetno prijatnu atmosferu.

Rim, kao prestonica, naravno nudi veliki izbor restorana, od luksuznih do onih namenjenih za nešto manji budžet.

Aroma restoran Koloseum Rim

Sa tim na umu, ukoliko tražite nešto najbolje, prestonica će Vas obradovati sa Aroma restoranom sa Michelin zvezdicama. Tik uz Palatu Manfredi, sa pogledom na Koloseum ovaj resoran će Vas obradovati nekim od najboljih kulinarskih specijaliteta, spajajući tradiciju i kreativnost.

Nismo sigurni da li bolji pogled ili hrana.

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar