Wizz Air – Pregovori o letovima iz Sarajeva još u ranoj fazi

Interesovanje postoji, ali letovi možda neće biti pokrenuti uskoro

Nedavno je objavljeno da će low cost avio kompanija Wizz Air uskoro pokrenuti letove iz Sarajeva, ali avio kompanija, kao i predstavnici Bosne i Hercegovine naglašavaju da je još rano za tako nešto.

Wizz Air novi letovi linije aerodrom Sarajevo

Kako se navodi, iako postoji ogromna želja za novim letovima avio kompanije Wizz Air iz Sarajeva, još nije postignut dogovor oko svih detalja.

Pre nekoliko nedelja iz samog vrha Bosne i Hercegovine moglo se čuti kako će low cost avio kompanija Wizz Air pokrenuti letove do nekoliko evropskih destinacija tokom ove godine. Ovakve tvrdnje dodatno je podstakao i predstavnik avio kompanije za razvoj mreže letova koji je spomenuo kako se nada da će, nakon Tuzle, Wizz Air imati letove i iz Sarajeva. Tad je spomenuo i da će popularna mađarska low cost avio kompanija investirati u aerodrom u Sarajevu.

Sada predstavnici aerodroma u Sarajevu ističu da će razmotriti sve detalje ugovora o saradnji sa low cost avio kompanijom Wizz Air, ali su spomenuli i to da aerodrom trenutno ne pregovara sa drugim avio kompanijama u vezi sa novim linijama.

Nakon nekoliko meseci rasta broja putnika, aerodrom u Sarajevu zabeležio je tokom prošlog meseca pad od čak 11,3% u odnosu na rezultat postignut prošle godine. Ipak, ukupan broj putnika koje je aerodrom uslužio do sad ove godine veći je od onog iz 2015. godine.

Online rezervacije letova avio kompanije Wizz Air

Rezervišite odmah avio karte kompanije Wizz Air online ili pozovite naš kontakt centar +381 65 872 83 50

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 01 Odraslih
  • 00 Dece
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar