Wizz Air – low cost avio kompanija širi mrežu letova iz Beograda!

Novi letovi, nove linije i drugi avion u bazi u Beogradu

Low cost avio kompanija Wizz Air održala je danas konferenciju za medije tokom koje je najavila nove linije i letove iz Beograda.

Wizz Air u Beogradu nove linije letovi avio karte

U saopštenju se navodi da će mađarska low cost avio kompanija prebaciti još jedan, drugi po redu, avion u Beograd. Radi se o letelici Airbus A320 koja će omogućiti low cost avio kompaniji Wizz Air da pokrene četiri nove linije iz Beograda.

Sredinom maja 2017. godine, low cost avio kompanija Wizz Air pokrenuće letove iz Beograda za Fridrihshafen, Nirnberg, Hanover i Maltu. Radi se o redovnim direktnim linijama koje će imati dva nedeljna leta.

Istovremeno, najavljeno je i povećanje letova na linijama iz Beograda za Dortmund, Ajndhoven, Geteburg, Memingen i Stokholm Skavsta. Sve navedene linije imaće po jedan let nedeljno više nego do sad.

Izvršni direktor avio kompanije Wizz Air naveo je da se raduje povratku u Beograd nakon “turbulentne prošlosti”, a da je odluka donesena jer je uočeno povećanje potražnje za low cost letovima.

Ova investicija je vredna 100 miliona američkih dolara, a stvoriće 36 novih radnih mesta. Istovremeno, ovim potezom low cost avio kompanija Wizz Air ponudiće 642.000 putničkih mesta na letovima iz Beograda u 2017. godini.

Ovo je prvo veliko proširenje poslovanja low cost avio kompanije Wizz Air u glavnom gradu Srbije nakon tri godine. Naime, tada je low cost avio kompanija odlučila da premesti jedan avion iz Beograda jer su po njihovim rečima troškovi aerodroma “Nikola Tesla” postali ogromni. Danas, kako navodi izvršni direktor avio kompanije Wizz Air, troškovi su i dalje visoki, ali je tražnja dovoljno velika da ekspanzija deluje kao logičan poslovni korak.

“Ukoliko se troškovi aerodroma umanje, uradićemo i mnogo više”, istakao je on.

Online rezervacije letova avio kompanije Wizz Air

Rezervišite odmah avio karte kompanije Wizz Air online ili pozovite naš kontakt centar +381 65 872 83 50

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
 • 01 Odraslih
 • 00 Dece
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

1 Komentar
 1. BRAVO

  Kostić Zoran
   odgovori
  31/08/2016

  Bravo za Maltu. 4500 beogradjana radi na Malti. Doasadilo da idem za Budimpeštu. Pravi potez.

Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar