Najbolje destinacije za letovanje u Evropi koje svako može da priušti

Ne morate da potrošite sav novac sa računa da biste proveli nezaboravan odmor sa vašom porodicom, partnerom ili prijateljima. Postoje mnogobrojne opcije za fantastične a istovremeno povoljne odmore u Evropi i širom sveta. Sa malo planiranja bićete na putu ka nezaboravnoj morskoj destinaciji koja savršeno odgovara vašem budžetu.

Smeštaj za letovanje u Evropi koji se uklapa u vaš budžet

Planirate odlazak na more a imate mali budžet? Ne morate ići daleko jer postoji mnoštvo prelepih a jeftinih morskih destinacija u Evropi čak i kada je cik sezone. Još bolje je ako se odlučite za septembar, oktobar ili novembar – postoje mesta koja su i dalje dovoljno topla za sunčanje, nema toliko gužve na plažama a hoteli su mnogo jeftiniji.

Jeftini odmori na Crnom moru u Bugarskoj

Kada govorimo o jeftinim morskim destinacijama u Evropi, Bugarsku je teško premašiti. Obala Crnog mora – nazvana bugarskom rivijerom – zauzima prvo mesto kada je u pitanju odnos novac – kvalitet. Privlačni Sunčev Breg je bugarsko najveće i najbolje letovalište, sa zlatnim peščanim plažama i odličnim žurkama na plaži. Ako vam se više sviđa nešto mirnije, uputite se do Ahtopola ili nudističke plaže Irakli.

najbolje destinacije za letovanje - bugarska

Letovanje u Turskoj koje će vam se isplatiti

Sa prelepim pejzažom, neverovatno bogatom istorijom i širokom ponudom aktivnosti u prirodi, Turska stvarno vredi svaku paru. Sa smeštajem duž Tirkizne obale – tzv. Turske rivijere – bićete u neposrednoj blizini popularnog Marmarisa koji je prepun klubova kao i Ičmelera gde možete uživati u uzbudljivim sportovima na vodi. Ako želite da se osamite, ne postoji bolje mesto od netaknute Patare u Antaliji, plaže duge 17 kilometara gde glavate kornjače dolaze da polažu jaja.

najbolje destinacije za letovanje - bugarska

Neverovatna letovanja u Aziji koja možete priuštiti

Azija se može pohvaliti nekim od najpoznatijih morskih destinacija – pomislite na Puket i Bali – ali takođe ima mesta koja su podjednako lepa ili još lepša a nije vam potreban dubok džep. Letujte u novembru po neverovatno jeftinim ponudama kada prođu monsunske kiše, na plažama nema putnika koji su pobegli iz hladnijih krajeva a smeštaj možete dobiti po vansezonskim cenama.

najbolje destinacije za letovanje - azija

Odmor na Tajlandu koji neće premašiti vaš budžet

Hrana od kojih vam curi voda iz usta, veličanstveni hramovi, ljubazni ljudi i plaže sa belim peskom koje vam oduzimaju dah su samo neki od razloga zašto Tajland zovu Zemlja osmeha. Van sezone, ovo je posebno jeftina morska destinacija koja u ponudi ima za svakoga ponešto, od belog peska na “Usamljenoj” plaži na ostrvu Ko Čang do festivalske plaže Saire na ostrvu Ko Tao kao i omiljene porodične plaže Klong Dao na Ko Lanti.

najbolje destinacije za letovanje -tajland

Pronađite smeštaj u Vijetnamu u okviru vašeg budžeta

Kada su u pitanju jeftine destinacije u Aziji, Vijetnam je na vrhu ove liste. U gradiću Hoi An možete naći povoljan smeštaj koji se nalazi blizu mirnih mesta za sunčanje na plaži Cua Dai. U prometnom gradu Na Trang, naći ćete plaže sa belim peskom koje prevlađuju na ovoj obali, dok su vikendice na ostrvu Pu Kuok odlična baza za lenčarenje na zlatnom pesku plaže Long Bič

najbolje destinacije za letovanje - vijetnam

Proverite kako se možete provesti u Australiji na jeftinim destinacijama u Novom Južnom Velsu

Naizgled beskrajni niz plaža koje izgledaju kao sa razglednice gde vam ne treba čitavo bogatstvo da biste se nezaboravno proveli, čini Novi Južni Vels jednim od najboljih mesta za jeftin odmor u Australiji. Od posmatranja delfina kako se igraju u Port Stivensu do vožnje brodom u Tatri i sunčanja u Bermaguiju, ne manjka stvari koje možete videti i raditi na vašem odmoru ovde.

Uživajte u australijskom zaleđu na Severnoj obali

Severna obala je raj za iskrene ljubitelje sportova na vodi. Možete naći vile za iznajmljivanje u Njukaslu koje su na odličnom mestu za surfovanje na plaži Meriveder, jednoj od lokacija godišnjeg festivala Surfest. Posetite plažu Lajthaus u luci Mekvori i posmatrajte kitove sa uzvišenja na kojem se nalazi svetionik sa bogatim istorijskim nasleđem ili se zaputite ka plaži Čajnamen u Evans Hedu kako biste istražili fascinatne prirodne bazene ili otišli u romanitčnu šetnju dok sunce zalazi.

najbolje destinacije za letovanje - lajthaus

Zabavni odmor na Južnoj obali

Iako niste odvojili puno novca za aranžman, to ne mora da znači da vaše iskustvo neće biti kvalitetno. Na Južnoj obali nalazi se Safirna obala, oblast koja je prepuna živopisnih plaža, ekološki raznovrsnih nacionalniih parkova i mirnih morskih zaseoka. Rezervišite odmor u selu Pambula i provedite duge, letnje dane sa porodicom – čak i vašim psom – na plaži Lions. Ili posetite u gradić Bega i budite nadomak mirne plaže Mesečev zaliv u nacionalnom parku Mimosa Roks.

autor: Playtravel

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
 • 00 Odraslih
 • 00 Dece
 • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

1 Komentar
 1. Sada barem znam gdje cu na sljedeci godišnji odmor. Hvala vam puno! najam vila https://www.croatialuxuryrent.com/hr

  Lorri Pasquarelli
   odgovori
  22/07/2020

  Ovo je fantasticno! Hrvatska je raj na zemlji! vila

Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar