Uvek atraktivna Barselona

Barselona – grad koji se mora doživeti!

Dovoljno atraktivna da samo posle izgovora ovih nekoliko slova poželite da se spakujete i postite ovaj izuzetan grad.

Barselona je još bliža i atraktivnija od uspostavljanja direktnog leta iz Beograda, a avio kompanija Air Serbia će uskoro pokrenuti direktnu liniju Beograd Barselona.

Privilegovana lokacija na obali mediteranskog mora i bezgranično mnogo sadržaja čine Barselonu kosmopolitskim gradom u svakom smislu te reči. Takođe i jednim od najpoželjnijih gradova za posetu, posebno u letnjem periodu, jer je udaljenost plaže sa svake tačke maksimalno 20 minuta.

Uvek atraktivna Barselona Gaudi

Blizina mora i planina, velika ponuda izleta i gastronomije, svrstava Barselonu na top 10 gradova na TripAdvisoru, jer je uz svoju raznovrsnost zaista grad za svačiji ukus i svačiji džep.

Turisti, koji ne poznaju istoriju Barselone, mogu biti iznenađeni načinom na koji je jedan tako moderan grad uspeo da sačuva netaknut stari gotski centar grada, čineći Barselonu specifičnom kolekcijom više lica različitih gradova, uz zanimljiv kontrast uskih uličica i avenije Eixample, potom tik uz moderan neboder, na jednom od glavnih trgova, kao zaštitni znak stoji dimnjak, kao eho prošlih vremena.

Sunčana jutra, romantične večeri, toplo more, obilasci kulturnih znamenitosti, nezaboravne žurke i zabavni sadržaji lako će osvojiti svakog turistu, i ubrzo ćete shvatiti da ste u gradu koji nikad ne spava, ili tačnije u kome Vi ne spavate. :)

Barselona je zaista jedan od najposećenijih gradova tokom cele godine, i zato je dobro da se unapred pripremite za Vaše putovanje, kako biste obišli što više stavki sa Vašeg spiska.

Ulaz na mnoge lokalitete možete unapred rezervisati, ili ćemo mi rezervisati za Vas, kako biste uštedeli novac i pre svega vreme, izbegavajući čekanje u redovima. Za svaku znamenitost obavezno proverite radno vreme, jer neke rade dvokratno, ili ne rade ponedeljkom na primer.

Park Guell je jedna od prvih znamenitosti koja treba da se nadje na Vašem spisku, i ulaz je besplatan, potom poznati bulevar Las Ramblas, koji nije loše izbeći tokom noći, Stari grad, čudo arhitekture i istorije, Stara Luka, Gotska katedrala, Park La Ciutadella, prelep park u samom centru.

Park Guelj Barselona

Pre putavanja se raspitajte o datumu održavanja jednog od brojnih festivala, učiniće Vam putovanje zaista posebnim.

Bez obzira da li ste pristalica Gaudijevih dela ili ne, ne dozvolite da napustite Barselonu, a da ne posetite bar jedno od njegovih dela.

I ponesite flašicu vode sa sobom prilikom obilazaka, jer dok voda sa česme jeste za piće ipak je nije loše izbeći. Takođe, bilo bi dobro da ne šetate besciljno sa mapom u ruci je ćete tako na sebe staviti etiketu turiste. :)

A kada završite dnevne obilaske i šoping, obavezno poestite neki od barova na vrhu zgrada sa fantastičnim pogledom na ceo grad, kao što su Miramar, Terrassa Blue View, Barcelo Raval, La Dolce Vitae, Sunset Lounge Bar … ili neki od čuvenih restorana u gastronomskoj prestonici Evrope, i imajte na umu da Barselona i tapasi idu u paketu :), pa svratite u Quimet y Quimet, Tapac 24, El Xampanyet i Barravas.

Online rezervacije letova avio kompanije Vueling

Rezervišite odmah avio karte kompanije Vueling online ili pozovite naš kontakt centar +381 65 872 83 50

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 01 Odraslih
  • 00 Dece
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar