Aerodrom Beograd – Linija za Šangaj sve izvesnija!

Predstavnici Kine i Srbije sve otvorenije pričaju o uspostavljanju nove linije između dve države

Ambasador Narodne Republike Kine u Srbiji, Li Manchang, potvrdio je da su trenutno u toku razgovori u vezi sa uspostavljanjem još jedne linije između Srbije i Kine.

Iako on ovom prilikom nije specizirao koji kineski grad će biti povezan sa Beogradom, predstavnici državnog vrha Republike Srbije su u više navrata spomenuli da se radi o Šangaju.

Kako je tada navedeno, pregovori su do sada vođeni sa avio kompanijom Hainan Airlines, Air China i China Southern Airlines, ali trenutno nije poznato koja bi od njih mogla da uspostavi liniju Beograd Šangaj u budućnosti. Sa druge strane i avio kompanija Air Serbia je zainteresovana za letove ka Kini, naveo je jednom prilikom predsednik upravnog odbora srpske avio kompanije, Siniša Mali.

Podsetimo, avio kompanija Hainan Airlines je nedavno uspostavila liniju između Beograda i Pekinga preko Praga, a po zvaničnoj statistici, najveći broj putnika između dva glavna grada dolazi baš upravo iz Šangaja i njegove okoline.

Kineski ambasador dodao je kako Srbija i Kina trenutno imaju najbolje odnose u istoriji, te kako se primećuje i porast kineskih turista u Srbiji zbog odluke o ukidanju viza, pa da još jedna linija između dve zemlje itekako ima smisla.

autor: Playtravel

6. mart 2018.

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar