Aerodrom Beograd – Najbolja ponuda kompanije Vinci Airports

Vinci Airports obećao povećanje kapaciteta aerodroma i broja letova, kao i poboljšanje kvaliteta usluga, konačna odluka do kraja marta

Francuska kompanija Vinci Airports najbolje je rangirana od četiri preostala ponuđača u drugoj fazi procesa za izbor koncesionara aerodroma Nikola Tesla, saopštila je Vlada Republike Srbije u petak.

Od ove kompanije se očekuje da će raditi na poboljšanju usluga, kao i na proširenju kapaciteta aerodroma (zgrade terminala i piste), a navodi se i da će ova kompanija iskoristiti partnerstvo sa preko 200 svetskih avio kompanija kako bi povećala broj letova iz Beograda.

Ugovorom se obavezuje da kompanija Vinci Airports investira 732 miliona evra, a godišnja taksa na koncesiju će biti od 5 do 16 miliona evra. Premijerka Srbije, Ana Brnabić izjavila je da će Srbija od koncesije ukupno dobiti 1,5 milijardi evra.

Francuska kompanija je jedna od pet najvećih na svetu u oblasti avio industrije i ona vodi deset aerodroma u Portugalu, 13 u Francuskoj i još nekoliko širom sveta.

Kompanija Vinci Airports i Vlada Republike Srbije u roku od 60 dana bi trebali da postignu dogovor i potpišu obavezujući ugovor, čime bi Vinci Airport mogao da počne da upravlja beogradskim aerodromom krajem ove godine.

autor: Playtravel

8. januar 2018.

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar