Aerodrom Beograd – Prvi letovi od 4. maja

Neke linije će biti uspostavljene već tokom prve nedelje maja

Državni vrh Republike Srbije nedavno je naveo da bi prvi putnički letovi sa aerodroma „Nikola Tesla” u Beogradu mogli da budu uspostavljeni već početkom maja.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić u jednom intervju naveo je da bi prvi letovi mogli da se očekuju u nedelji od 4. do 11. maja. Otvaranje aerodroma biće ograničeno jer neće sve linije moći odmah da budu obnovljene usled ograničenja drugih država, kao i odluka većine avio kompanija da potpuno obustave letove.

Odluka se odnosi i na aerodrome u Nišu i Kraljevu, ali će i njihovo otvaranje za komercijalni saobraćaj morati da bude koordinirano sa uspostavljanjem međugradskog prevoza i otvaranja infrastrukturnih objekata.

Ipak, državni vrh naglašava da ovi planovi mogu da budu zaustavljeni ili odloženi ukoliko broj obolelih od koronavirusa Covid-19 počne da raste.

Za sada nije poznato kako će tačno izgledati otvaranje aerodroma, kao i koje linije bi mogle prve da budu obnovljene. Iz Vlade Republike Srbije nisu objavili da li će zabrana ulaska za strane državljane i dalje biti na snazi, kao i to da li će putnici koji se vraćaju u zemlju morati da poštuju obavezu samoizolacije u trajanju od 28 dana.

Podsetimo, Air Serbia je počela da prodaje avio karte za letove tokom maja, dok je pokretanje novih linija neznatno odložila. Low cost avio kompanija Wizz Air planira da pokrene prve letove od sredine maja, baš kao i avio kompanije Lufthansa grupe.

autor: Playtravel

20. april 2020.

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar