Aerodrom Beograd – U pripremi nove interkontinentalni linije

Naredne godine direktne linije za Peking i Toronto?

Predstavnici Vlade Republike Srbije naveli su da su u toku pregovori oko uvođenja novih interkontinentalnih linija.

Po tim navodima, tokom naredne godine bi trebalo da budu uvedene nove linije iz Beograda ka destinacijama u Aziji i Severnoj Americi, najverovatnije Kanadi.

Kako je objašnjeno, avio kompanija Hainan Airlines koja je nedavno pokrenula liniju Peking – Prag – Beograd, rekla je da će tokom 2018. godine najverovatnije povećati broj letova između Kine i Beograda, a kao još jedna mogućnost se navode direktni letovi između Beograda i Pekinga.

Kako navodi Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, letovi Beograd – Prag – Peking stalno imaju veliki broj putnika, pa će Vlada Republike Srbije započeti pregovore sa kineskom avio kompanijom u vezi sa uvođenjem direktnih letova između Beograda i Pekinga, kao i o novim linijama ka drugim destinacijama u Kini. Po nekim ranijim informacijama, avioni bi uskoro mogli da polete na liniji između Beograda i Šangaja.

Kako navodi Ministarka Mihajlović, trenutno su u toku i pregovori u vezi sa letovima ka Kanadi, a spomenuto je da je avio kompanija Air Serbia zainteresovana za letove iz Beograda za Toronto. Predstavnici kompanije su potvrdili da avio kompanija Air Serbia razmatra uvođenje nove linije, kao i da će konačna odluka biti objavljena u bliskoj budućnosti.

Mada ni jedna nova interkontinentalna linija još nije zvanično najavljena, iako se o tome priča dosta dugo, stručnjaci navode da bi linija ka Torontu mogla da bude uspešna. Ipak, oni takođe smatraju da bi u tom slučaju avio kompanija Air Serbia morala da iznajmi novu letelicu, jer je ona nedavno najavila da planira da leti šest puta nedeljno tokom naredne godine na liniji Beograd Njujork na kojoj koristi svoj jedan avion Airbus A330.

autor: Playtravel

27. decembar 2017.

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar