Aerodrom Beograd – U toku pregovori za nove interkontinentalne linije

Sve češće se priča o novim direktnim linijama za daleke destinacije

Generalni direktor aerodroma Nikola Tesla, Saša Vlaisavljević, u nedavnom intervjuu je potvrdio da su u toku pregovori oko uspostavljanja novih interkontinentalnih linija iz Beograda.

On je za portal ,,ekapija” naveo da se nada da će uskoro biti najavljene nove direktne linije ka destinacijama u Evropi ka kojim trenutno ne leti ni jedna avio kompanija iz Beograda, kao i prema destinacijama u Maroku, Indiji, Kanadi i još jednom gradu u Kini.

Podsetimo, u prethodnom periodu je pomenuto kako su u planu nove linije za Toronto, Šangaj i Delhi, a avio kompanija Royal Air Maroc navela je kako planira da uvede letove između Beograda i Kazablanke

Što se tiče letova za Indiju učinjeno je nekoliko koraka kako bi bila uspostavljena direktna linija. Prošle godine Republika Srbija postala je prva evropska država koja je ukinula vize građanima Indije, a predstavnici dve države su potpisali i bilateralni sporazum o uspostavljanju avio saobraćaja. Sa druge strane, izvori bliski avio kompaniji Air Serbia navode kako je srpska avio kompanija zainteresovana da pokrene direktne letove za Toronto.

Po rečima Vlaisavljevića, aerodrom može da usluži do 7,5 miliona putnika godišnje, pa se uz nove linije može obezbediti stabilan i progresivan rast beogradskog aerodroma. Nedavno je postavljen novi rekord na aerodromu ,,Nikola Tesla” jer je 20. avgusta, u roku od 24h, usluženo 23.335 putnika, čime je oboren apsolutni dnevni rekord koji je ostvaren pre samo četiri dana, a očekuje da će 2018. godina biti rekordna godina za aerodrom u Beogradu

autor: Playtravel

23. jul 2018.

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar