Aerodrom Niš – Objavljen spisak 12 novih linija iz Niša!

Avio kompanije bi mogle da uspostave letove ka novim destinacijama već od 1. jula!

Vlada Republike Srbije je objavila je spisak 12 linija od javnog značaja koje će biti uspostavljene sa aerodroma ,,Konstantin Veliki” u Nišu.

U odluci Vlade Republike Srbije koja može da se vidi u jučerašnjem broju Službenog glasnika navedeno je da su od javnog značaja linije iz Niša za Nirnberg, Frankfurt, Rim, Hanover, Ljubljanu, Salcburg, Bolonju, Budimpeštu, Geteborg, Fridrihshafen, Karlrue i Tivat.

Spisak je sačinjen od 11 redovnih i jedne sezonske rute. Nove linije bi najviše povezale Niš sa Nemačkom i to sa pet ruta, a zatim i Italijom sa dve nove linije. U odluci je predloženo da avio kompanije lete dva puta nedeljno svim navedenim destinacijama, osim ka Tivtu ka kojem bi avio kompanije u letnjem periodu trebale da lete tri puta nedeljno.

Kako je navedeno Vlada Srbije je obezbedila 5 miliona evra subvencija za ove linije, a redovni letovi bi mogli da budu uspostavljeni već od 1. jula 2019. i da se obavljaju sve do 30. juna 2023. godine. 

Naknadno je potvrđeno da će avio kompanija Air Serbia obavljati letove iz Niša, a više detalja možete da pročitate na ovoj stranici.

V.D. direktor aerodroma Dušan Knežević rekao je da očekuje da će naredne godine aerodrom ,,Konstantin Veliki” uslužiti više od pola miliona putnika. Tokom prošle godine niški aerodrom je imao 350.000 putnika sa 10 linija koje opslužuju tri avio kompanije.

autor: Playtravel

30. mart 2019.

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar