Air Serbia obeležava 92 godine od prvog leta

92 godine duga istorija letenja

Avio kompanija Air Serbia, kao naslednica prve nacionalne avio kompanije Aeroput, danas obeležava 92 godine od prvog leta.

Tadašnja nacionalna avio kompanija Aeroput obavila je let Beograd Zagreb 15. februara 1920. godine, nakon više od dve godine planiranja i prikupljanja sredstava za realizaciju do tad i dalje previše rizične ideje osnivanja društva za vazdušni saobraćaj. Let između Beograda i Zagreba je trajao 2 sata.

Za najbitniji momenat srpske civilne avijacije je najzaslužniji pilot i aero-inžinjer Tadija Sondermajer pod čijom komandom se avion tipa Potez 29-2, nazvan simbolično „Beograd”, otisnuo u istoriju. Ni tadašnja visoka cena avio karata, ni strah putnika od letenja nisu predstavljali prepreke za dalji razvoj srpskog vazduhoplovstva.

Air Serbia obeležava 92 godine od prvog leta

Avio kompanija Air Serbia se nalazi na osmom mestu liste najstarijih avio kompanija na svetu koje i dalje posluju. Tokom svoje istorije nekoliko puta je menjala ime.

Air Serbia trenutno leti ka 61 destinaciji, a ove godine će svoju mrežu letova uvećati za još jednu liniju iz Kraljeva, kao i šest iz Beograda.

autor: Playtravel

15. februar 2020.

Online rezervacije letova avio kompanije Air Serbia

Rezervišite odmah avio karte kompanije Air Serbia online ili pozovite naš kontakt centar +381 65 872 83 50

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar