Air Serbia od 8. novembra sleće na novi aerodrom u Berlinu

Aerodrom Berlin Brandenburg u nedelju dočekuje prvi let srpske nacionalne avio kompanije

Od ove nedelje, 8. novembra, avio kompanija Air Serbia će za letove između Beograda i Berlina koristiti novi aerodrom Berlin Brandenburg (BER).

Srpska nacionalna avio kompanija Air Serbia se u petak „oprostila” od aerodroma Berlin Tegel ka kojem je do sad redovno saobraćala (zvanično zatvara svoja vrata u subotu, 7. novembra), a u nedelju se očekuje prvi let ka novom berlinskom aerodromu koji je otvoren 31. oktobra.

Aerodrom Brandenburg se nalazi na 18 kilometara jugoistočno od centra Berlina, a on je zamenio aerodrome Berlin Schoenefeld (SXF) i Berlin Tegel (TXL) pozicionirajući se kao jedinstveni aerodrom glavnog grada Nemačke i pokrajine Brandenburg. Aerodrom Berlin Brandenburg (BER) postoji u planovima od 1991. godine, izdragnja je zvanično započeta 2006. godine, a u javnosti važi kao neslavan primer nemačkog građevinarstva jer se njegovo otvaranje odlagalo punih devet godina, još od 2011., usled velikih problema.

Avio kompanija Air Serbia je obnovila letove na liniji Beograd Berlin od 16. juna ove godine, nakon privremene obustave saobraćaja usled pandemije koronavirusa Covid-19. Srpska avio kompanija trenutno leti četiri puta između glavnih gradova Srbije i Nemačke.

Avio karte možete da kupite odmah online putem našeg sajta playtravel.rs ili ukoliko Vam je potrebna pomoć pozovite naš kontakt centar.

autor: Playtravel

6. novembar 2020.

Online rezervacije letova avio kompanije Air Serbia

Rezervišite odmah avio karte kompanije Air Serbia online ili pozovite naš kontakt centar +381 65 872 83 50

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar