Air Serbia razmatra nove linije ka gradovima u regionu!

Da li će Air Serbia uskoro uspostaviti letove iz Niša, kao i iz Beograda za Brač i Mostar?

Avio kompanija Air Serbia navodno razmišlja o uvođenju novih linija ka gradovima u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj, kao iz Niša!

Kako se navodi, avio kompanija Air Serbia bi možda uskoro mogla da najavi nove linije iz Beograda za Mostar, Brač i Niš. Već smo pisali o tome kako se trenutno pregovara o tome da srpska avio kompanija uspostavi liniju Beograd Niš, a po najnovijim informacijama Air Serbia bi možda u budućnosti mogla da pokrene i linije iz Niša ka drugim evropskim gradovima.

Ipak, stručnjaci navode da je prethodno avio kompanija Jat Airways tvrdila kako su letovi iz Niša neprofitabilni. Dodatna otežavajuća okolnost je i to što se poslednjih dana pojavila vest da u ugovoru o koncesiji beogradskog aerodroma stoji i da je Vlada Republike Srbije dužna da ograniči rast sekundarnih aerodroma u državi. Po tome, aerodrom u Nišu ne može da ima više od milion putnika godišnje, sve dok aerodrom ,,Nikola Tesla” ne dostigne cifru od preko 12 miliona usluženih putnika godišnje.

Prestavnici aerodroma u Mostaru naveli su kako trenutno pregovaraju sa avio kompanijom Air Serbia o uspostavljanju linije Mostar – Beograd. Ipak, navedeno je da zvanični dogovor još nije postignut. Mostarski aerodrom takođe pregovara i sa avio kompanijom Turkish Airlines o pokretanju linije Mostar Istanbul.

Brač bi ovog leta mogao da bude još jedna od novih destinacija ka kojoj putnici mogu da polete sa beogradskog aerodroma. Po najnovijim informacijama, tur operateri su zatražili od avio kompanije Air Serbia da uspostavi liniju Beograd Brač ponudivši da zakupe 70 putničkih mesta po jednom letu. O liniji Beograd Brač se priča od 2015. godine, pa se nadamo da će ove godine ona zaista biti realizovana.

Koju liniju bi Air Serbia trebalo da pokrene? Podelite Vaše mišljenje sa ostalim posetiocima našeg sajta. 

autor: Playtravel

20. april 2018.

Online rezervacije letova avio kompanije Air Serbia

Rezervišite odmah avio karte kompanije Air Serbia online ili pozovite naš kontakt centar +381 65 872 83 50

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar