Air Serbia – Vlada Srbije najavila još veća ulaganja u srpsku avio kompaniju

Vlada planira da otkupi deonice od avio kompanije Etihad Airways i nacionalizaciju srpskog avio prevoznika

Predstavnici Vlade Republike Srbije najavili su da će u budućnosti povećati ulaganja u srpsku nacionalnu avio kompaniju, a spominje se i mogućnost otkupa deonica od avio kompanije Etihad Airways.

Tokom nedavno održane konferencije za novinare Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zaključio je da je avio kompanija Air Serbia tokom trajanja koronavirus krize i prekida putničkog saobraćaja pretrpela ogromne gubitke, ali je istakao da zaposleni u nacionalnoj avio kompaniji nemaju razloga za strah. On je tom prilikom najavio državnu pomoć i dokapitalizaciju kako bi srpska avio kompanija prebrodila težak period.

Ministartka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović više puta je u prethodnom periodu iznosila procene koliki bi mogli biti gubici avio kompanije Air Serbia, a po poslednjim informacijama oni iznose više od 30 miliona evra sa procenom da će se udvostručiti do kraja godine. Sa druge strane, Ministarka je takođe najavila da se razmatra predlog o nacionalizaciji avio kompanije, tj. o mogućnosti da država otkupi 49% udela koji je u vlasništvu avio kompanije Etihad Airways. Takođe, onda spominje da je planirana i kupovina jednog novog aviona.

Stručnjaci navode da avio kompanija Etihad Airways već duže vreme ne učestvuje javno u upravljanju avio kompanije Air Serbia i da je smanjila ulaganja tokom vremena, te da je zbog problema u sopstvenom poslovanju već pustio u bankrot nekoliko manjih kompanija koje su bile u njenom vlasništvu kao što su Jet Airways, Air Berlin i Darwin Airlines.

Etihad Airways, JAT Airways i Vlade Republika Srbija su 2013. godine potpisali sporazum o strateškom partnerstvu na osnovu kog je nastala avio kompanija Air Serbia.

Iz Vlade Srbije poručuju da je avio kompanija Air Serbia spremna da obnovi letove od 18. maja 2020. godine.

autor: Playtravel

1. maj 2020.

Online rezervacije letova avio kompanije Air Serbia

Rezervišite odmah avio karte kompanije Air Serbia online ili pozovite naš kontakt centar +381 65 872 83 50

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar