Avio kompanije pomeraju datume pokretanja novih linija

Početak letnje sezone ove godine će nezvanično biti nešto kasnije

Kraj marta označava početak letnjeg reda letenja i start sezonskih letova, ali su ove godine mnoge avio kompanije odložile premijerne letove usled novonastale situacije.

Pa tako, avio kompanija Air Serbia je planirala da pokrene letove iz Kraljeva za Solun počev od 31. marta, ali je usled prevencije širenja koronavirusa Covid-19 premijerni let sad pomeren za 2. maj.

Low cost avio kompanija Ryanair je odlučila letove iz Podgorice za Poznanj umesto 30. marta, pomeri za 4. maj, a letove za Dablin umesto 2. aprila pokrenuće 3. maja 2020. godine. Croatia Airlines je takođe planirala da poveže Zagreb sa Podgoricom, ali je i ova linija odložena za mesec dana: umesto 3. maja, prvi let je predviđen za 2. jun.

Avio kompanija Norwegian Air Shuttle je takođe pomerila još jedan let za Crnu Goru, linija Tivat Stokholm će startovati 6. maja, a ne 1. aprila kako je prvobitno bilo najavljeno.

Na spisku odloženih linija se nalaze i brojni letovi za Dubrovnik (za Beč, Pariz, Nant, Viljnus, Doha), Banja Luku (za Beč), za Split (Atina), kao i za druge gradove u regionu.

Putnici ipak trebaju da znaju da su navedeni datumi idalje samo okvirni, jer niko ne može da pretpostavi koliko dugo će Covid-19 držati avione na zemlji. Predstavnik avio kompanije Ryanair je zaključio da ne veruje da će ova avio kompanija obavljati letove na linijama tokom aprila, kao ni tokom maja, ali da sve zavisi od preporuke državnog vrha zemalja.

autor: Playtravel

25. mart 2020.

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar