EasyJet smanjio dozvoljenu veličinu kabinskog prtljaga

Od naredne godine EasyJet pooštrava pravila za unos ručnog prtljaga

Low cost avio kompanija EasyJet će od naredne godine početi da primenjuje nova pravila u vezi sa dozvoljenom veličinom kabinskog prtljaga.

EasyJet će značajno promeniti pravila počev od 10. februara 2021. godine, jer će od tad putnici imati pravo da u avion unesu samo jednu malu kabinsku torbu maksimalne veličine 45 x 36 x 20 cm (obuhvatajući točkove i ručke, ukoliko se one nalaze na prtljagu), a od putnika će biti traženo da doplate ukoliko njihov prtljag ne može da stane ispod sedišta koje se nalazi ispred njihovog.

U pravilima se ipak ističe da će tip sedišta koje je putnik odabrao uticati na veličinu, pa i broj torbi koje on može da ponese u avion. Sedišta u prednjem delu aviona („Up front”) ili ona sa dodatnim prostorom za noge („Extra legroom”) omogućiće putnicima da pored jednog manjeg, unesu i dodatni kabinski prtljag maksimalnih dimenzija 56 x 45 x 25cm (obuhvatajući ručke kofera i točkove). Prtljag mora da stane u prostor iznad glave namenjen za kofere.

Ograničenje težine prtljaga ne postoji, ali iz low cost avio kompanija EasyJet navode da se očekuje od putnika da mogu da nose i podignu kofer.

Putnici koji su ranije kupili avio karte će imati mogućnost da svoj ručni prtljag predaju na šalteru na aerodromu bez dodatne naknade.

Na svim putovanjima do 10. februara 2021. putnici će moći da u avion unesu prtljag maksimalnih dimenzija 56 x 45 x 25cm, kao što je to bio slučaj i do sad.

autor: Playtravel

2. decembar 2020.

Online rezervacije letova avio kompanije EasyJet

Rezervišite odmah avio karte kompanije EasyJet online ili pozovite naš kontakt centar +381 65 872 83 50

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 01 Odraslih
  • 00 Dece
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar