Etihad Airways otkazao narudžbinu novih Air Serbia aviona

Prvi novi avion se očekivao u novembru 2018., a sada je sudbina novih Airbus A320neo letelica neizvesna

Etihad Airways je otkazao narudžbinu deset novih Airbus A320neo letelica koje su bile plan obnove flote avio kompanije Air Serbia.

Deset novih aviona avio kompanije Air Serbia kupljeni su 2013. godine, kao deo velike narudžbine avio kompanije Etihad Airways koja je suvlasnik srpske avio kompanije. Za te potrebe je iskorišćena uplata avio kompanije JAT Yugoslav Airlines koja je 1998. godine poručila osam Airbus A319 vazduhoplova.

Kako navodi portal EX-YU Aviation News, nakon uvida u trenutnu narudžbinu avio kompanije iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, utvrđeno je da se na tom spisku ne nalaze letelice A320neo.

Prvi novi avion je trebao da sleti u Beograd tokom novembra 2018. godine, ali se to nije desilo. Prvobitno je planirano da nove letelice zamene Airbus A319 i Airbus A320 avione kojim Air Serbia trenutno obavlja letove na svojim linijama. Svih deset vazduhoplova su trebali da budu isporučeni do 2020. godine. Po navodima portala, Etihad Airways je tokom prošle godine zabeležio finansijske gubitke, a takav trend će biti nastavljen i tokom 2019.

Avio kompanije Etihad Airways i Air Serbia nisu izdali zvanično saopštenje u vezi sa narudžbinom novih aviona.

autor: Playtravel

11. januar 2019.

Online rezervacije letova avio kompanije Air Serbia

Rezervišite odmah avio karte kompanije Air Serbia online ili pozovite naš kontakt centar +381 65 872 83 50

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar