FlyBosnia – Prvi avion sleteo u Sarajevo

Prvi avion nazvan ,,Sarajevo”: u planu letovi za Bliski istok, ali i evropske destinacije!

Startup avio kompanija FlyBosnia sletela je tokom jučerašnjeg dana na aerodrom u Sarajevu, čime je obavila svoj prvi let.

Reč je o prvom avionu koji je dodat u flotu novooformljene avio kompanije. Letelica je tipa Airbus A319 sa 156 putničkih mesta, od čega 144 u ekonomskoj i 12 u biznis klasi. Avion je simbolično nazvan ,,Sarajevo”.

Avion je ofarban u boje avio kompanije FlyBosnia, ima potpuno prilagođenu putničku kabinu i treba da prođe konačnu proveru nakon koje će Direkcija za civilno vazduhoplovstvo Bosne i Hercegovine izdati dozvolu za obavljanje komercijalnih letova.

Avio kompanija FlyBosnia trenutno ima 20 članova kabinskog osoblja, 8 pilota i planove da BIH spoji sa Evropskim destinacijama i Bliskim Istokom. U prvi mah avio kompanija je najavljivala da će pored letova Sarajevo Rijad (Saudijska Arabija) obavljati letove samo ka Bliskom Istoku, ali je predstavnik avio kompanije kasnije izjavio da su u planu i linije za London, Pariz, Frankfurt, Rim i Moskvu. Ove planove avio kompanija želi da realizuje u narednih 12-18 meseci.

Video sletanja aviona možete da pogledate ispod.

autor: Playtravel

24. decembar 2018.

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar