Iran Air uspostavio liniju Beograd Teheran

Čak tri avio kompanije će do 6. aprila uspostaviti direktne letove između Beograda i Teherana!

Iranska nacionalna avio kompanija počela je da obavlja direktne letove između Beograda i Teherana.

Prvi let je obavljen u subotu, 10. marta, čime je redovna linija između prestonica Irana i Beograda nastavljena nakon 27 godina pauze.

Premijerni let na liniji avio kompanija Iran Air je nekoliko puta odlagala do sada usled administrativnih problema, ali je u subotu konačno uspostavljena linija koju će iranska nacionalna avio kompanija obavljati dva puta nedeljno.

Po navodima ambasadora Irana u Srbiji, iako je online prodaja avio karata započeta pre oko nedelju dana avio karte su rasprodate za skoro sve datume do samog kraja leta.

Iran Air je jedna od čak tri avio kompanije koje su najavile letove iz Teherana za Beograd.

Avio kompanija Qeshm Air bi trebalo da letove Beograd Teheran uspostavi 19. marta, a po navodima iranskog ambasadora avio karte za prvih nekoliko povratnih letova su takođe rasprodate.

Nakon toga, 6. aprila, letove između dva glavna grada uspostaviće i avio kompanija Mehan Air.

Veliko interesovanje za letovima između Beograda i Teherana zavladalo je nakon što su Srbija i Iran potpisali sporazum o ukidanju viza potrebnih za putovanje.

Direktne linije su važna vest za putnike iz obe države, jer je prethodno na ovoj liniji je saobraćala avio kompanija JAT Yugoslav Airlines sve do 19. aprila 1991. godine. Avio kompanija je imala svoje predstavništvo u Teheranu, a linija je tad bila izuzetno popularna kod putnika iz Irina koji su svoje putovanje nastavljali ka Sjedinjenim Američkim Državama.

autor: Playtravel

13. mart 2018.

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar