JetBlue planira da pokrene low cost letove između Evrope i SAD

Veliki planovi za narednu godinu: JetBlue veruje da su se svi uželeli putovanja

Američka low cost avio kompanija JetBlue Airways, jedna od najvećih u SAD, zvanično je objavila da planira da pokrene letove između Amerike i Evrope.

Po trenutnom planu, JetBlue želi da tokom 2021. godine uspostavi letove između Njujorka i Bostona ka Londonu. Nakon toga, poručuju iz avio kompanije, uslediće letovi najverovatnije ka Italiji, a zatim i ka drugim evropskim destinacijama.

Predstavnici avio kompanije JetBlue nisu želeli da otkrivaju svoje planove, ali navode da će fokus biti stavljen na letnje sezonske linije, pa se pretpostavlja da će avio kompanija povezati SAD sa najpopularnijim turističkim destinacijama u Evropi. Na taj način će i putnici iz Srbije verovatno dobiti pristupačnije avio karte za severnoameričke destinacije, preko nekog od aerodroma ka kojem lete avio kompanije sa beogradskog aerodroma „Nikola Tesla”.

Avio kompanija JetBlue Airways će na ovim linijama koristiti letelice Airbus A321LR i A321XLR koji imaju produženi dolet, navode na portalu Aviatica. JetBlue poseduje impresivnu flotu ovih letelica, jer je nedavno naručio po trinaest aviona od oba navedena modela.

U avio kompaniji navode i da nisu previše zabrniti zbog trenutne situacije, jer veruju da će se putnici uželeti putovanja do naredne sezone i da postoji velika želja za odmorom.

autor: Playtravel

27. novembar 2020.

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar