Od subote Švedska otvara granice za državljane Srbije

Od 4. jula dozvoljena i turistička putovanja za Švedsku

Vlada Švedske odlučila je da od 4. jula 2020. godine otvori svoje granice za državljane Srbije, Crne Gore i još 12 država.

Novu odluku je prenela ambasada Švedske u Beogradu, a ona se odnosi na sva putovanja u Švedsku, uključujući tu i turističke posete. Za ulazak u ovu državu ne postoje pravila o karantinu, a nije potreban ni negativan test na koronavirus.

Od svih posetilaca se očekuje da se pridržavaju smernica zdravstvenih institucija koje obuhvataju držanje odstojanja od drugih osoba, održavanja lične higijene ruku, ali i izbegavanja javnog prevoza.

Low cost avio kompanija Wizz Air obavlja direktne letove iz Niša za Malme i iz Beograda za Malme, kao i iz Beograda za Geteborg.

Državljanima ostalih zemalja koje nisu članice EU produžena je zabrana ulaska u Evropsku Uniju preko Švedske do 31. avgusta 2020. godine.

Mada je Savet EU objavio preporuku da države članice Evropske Unije otvore granice za građane Srbije za sad su to učinile samo Francuska, Češka i od subote, Švedska. Za ulazak u Austriju državljani Srbije će morati da imaju negativan test na koronavirus ili će biti primorani na karantin u trajanju od dve nedelje. Slično važi i za Italiju, ali je tu samoizolacija u trajanju od 14 dana obavezna. Ulazak u Hrvatsku je moguć samo zbog poslovnih ili turističkih razloga (uz potvrdu plaćene rezervacije smeštaja), a slično važi i za Grčku.

autor: Playtravel

2. jul 2020.

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar