Španija zatvorila granice za srpske državljane

Španija najnovija zemlja na listi evropskih država koje ne dozvoljavaju ulazak državljanima Srbije

Odlukom španskih vlasi putnicima iz Srbije, kao i Crne Gore, zabranjen je ulazak u Španiju do daljeg.

Odredba je stupila na snagu od 22. jula, a kao glavni razlog odluke se navodi širenje pandemije koronavirusa Covid-19 tj. pogoršanje epidemiološke situacije u Republici Srbiji.

Ipak, zabrana ulaska ne važi za putnike koji žive u Španiji ili nekoj od država članica Evropske Unije, kao i onih koji imaju letove sa konekcijom na nekom od španskih aerodroma.

Evropske države počele su ponovo da zatvaraju granice prema Republici Srbiji nakon što je pre oko nedelju dana Savet Evropske Unije objavio preporuku da se ograniči ulazak srpskih državljana u EU zbog pogoršanja zdravstvene situacije u zemlji. Slično su nešto ranije odlučile i Francuska, Grčka, Švedska, Mađarska, Austrija, Češka, Hrvatska, Italija, Bugarska, a pojedine države kao što su Nemačka i Holandija nisu ni otvarale svoje granice za srpske državljane još od početka pandemije koronavirusa.

Za sad nije poznato kada će navedene države ukinuti zabrane ulaska za naše državljane, a po pojedinim stručnjacima to bi moglo da se desi već početkom avgusta.

Sve informacije navedene su tačne u vreme objavljivanja.

autor: Playtravel

22. jul 2020.

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar