Air Serbia, Montenegro Airlines i Croatia Airlines prepolovili broj letova tokom januara

Duplo manje letova iz Beograda, Niša, Zagreba, Tivta i Podgorice

Avio kompanije Air Serbia, Montenegro Airlines i Croatia Airlines će tokom januara 2021. obaviti duplo manje letova nego tokom istog perioda 2020. godine.

Po navodima portala EX-YU Aviation News, tri nacionalne avio kompanije u regionu, Air Serbia, Montenegro Airlines i Croatia Airlines će narednog meseca u proseku obaviti 55,9% manje letova nego tokom januara ove godine. Tokom narednog januara izostaće ukupno 2.588 letova, što će rezultovati sa 289.846 putničkih mesta manje na linijama tri avio kompanije, tj. umanjenjem od oko 57,4%.

Avio kompanija Air Serbia će u periodu od 1. do 31. janura obaviti ukupno 1.013 letova u oba smera, povezujući Beograd sa 28 destinacija i to: Atina, Amsterdam, Banja Luka, Brisel, Berlin, Kopenhagen, Diseldorf, Frankfurt, Istanbul, London, Larnaka, Ljubljana, Moskva, Njujork, Oslo, Pariz, Podgorica, Prag, Štutgart, Sarajevo, Sofija, Skoplje, Stokholm, Tivat, Tirana, Beč, Cirih i Zagreb. Iz Niša, srpska avio kompanija planira da leti dva puta nedeljno za Frankfurt Hahn. Linije sa najviše letova su Cirih, Podgorica, Pariz, Istanbul i Tirana.

Montenegro Airlines planira da obavi 320 letova u oba smera tokom januara, što je umanjenje od 18,6% u odnosu na isti mesec ove godine. Crnogorska avio kompanija planira da tokom narednog meseca poveže Podgoricu sa Beogradom, Frankfurtom, Parizom, Ljubljanom i Cirihom, dok će iz Tivta leteti samo za Beograd. Destinacije ka kojim će Montenegro Airlines najčešće leteti su Beograd, Ljubljana, Frankfurt, Cirih i Beč.

Avio kompanija Croatia Airlines je smanjila letove u najvećem procentu (59,6%), otkazujući ukupno 705 letova. Avio kompanija planira da leti između Zagreba i 15 destinacija i to: Amsterdam, Brisel, Dubrovnik, Kopenhagen, Frankfurt, London, Pariz, Pula (preko Zadra), Rim (preko Splita), Sarajevo, Skoplje, Beč, Split, Cirih i Zadar. Iz Splita hrvatska avio kompanija će leteti za Rim, Frankfurt i Minehnen. Linije koje će imati najviše letova iz Zagreba su Dubrovnik, Split, Amsterdam i Kopenhagen.

Navedene informacije su tačne u vreme objavljivanja. Putnici se mole da se pre putovanja raspitaju u ambasadi države o uslovima ulaska u zemlju.

Avio kompanije zadržavaju pravo da promene raspored letova u bilo kom momentu.

autor: Playtravel

Online rezervacije letova avio kompanije Air Serbia

Rezervišite odmah avio karte kompanije Air Serbia online ili pozovite naš kontakt centar +381 65 872 83 50

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar