Šta treba znati o koronavirusu (COVID-19) i putovanjima

Najvažnije informacije o koronavirusu

Kako se situacija sa koronavirusom (COVID-19) razvija širom sveta, pokrenućemo stranicu za pružanjee informacija koje će vam pomoći da samopouzdano donosite odluke u vezi sa vašim planovima putovanja.

Ohrabrujemo Vas da sva pitanja, komentare i lična iskustva podelite sa nama i ostalim putnicima, kako bi smo imali što veću količinu informacija na jednom mestu i pomognemo putnicima koji su u potrazi za pravim informacijama.

Ako ste već rezervisali putovanje ili počinjete da razmatrate buduće planove putovanja, važno je biti u toku sa ograničenjima putovanja i pravilima izmena i otkazivanja pružatelja usluga. Na našoj veb stranici za upozorenja donosimo listu partnera koji trenutno nude fleksibilne smernice kako biste mogli da donosite informisane odluke o putovanju za svoju porodicu i sebe.

(Napomena: Kako se situacija bude menjala, tako će se promeniti i smernice. Daćemo sve od sebe da ažuriramo ovu listu što je pre moguće, ali predlažemo da uvek dodatno proverite informaciju  kod avio kompanije za najnovije informacije.)

Opšte zdravlje i bezbednost

Ako razmišljate o predstojećem putovanju

Filtri, alati i upozorenja

Fleksibilne politike avio-kompanije

Ako razmišljate o otkazivanju rezervisanog putovanja

Pravila avio-kompanije

Dodatna sredstva

Opšti podsetnik o zdravlju i bezbednosti

Pozivamo putnike da preduzmu sve zaštitne mere protiv COVID-19 (takođe poznat kao koronavirus). Vodite računa o svom zdravlju i zaštitite druge tako što često perite ruke, ostanite kod kuće ako se ne osećate dobro i prekrijte usta i nos savijenim laktom kada kašljete ili kijate. 

Pronađite najnovije informacije o tome kako virus može uticati na vaše planove putovanja od CDC-a, State Departmenta i Svetske zdravstvene organizacije.

Ako planirate putovanje

Od rada sa našim turističkim partnerima do ažuriranja naših filtera za pretraživanje, evo nekoliko alata koji će vam pomoći da isplanirate budućnost.

Upozorenja o evropskim letovima: U toku smo dodavanja upozorenja na našu veb lokaciju za evropske rute na koje će uticati usled nedavno dodatih evropskih ograničenja putovanja – biće na vebsajtu sledeće nedelje.

Filter sa fleksibilnim opcijama: Kako avio kompanije ažuriraju svoje smernice, u rezultate pretraživanja dodamo filter fleksibilnih opcija. Pomoću ovog filtra razdvojićemo rezultate pretrage u dve kategorije:

Pružaoci usluga koji nude besplatan otkaz (u vidu putnih kredita).

Pružaoci usluga koji se odriču naknade za promenu.

Ažurirali smo i opise letova naših letova kako bi putnici lako videli da li su dopuštene promene na ruti koju žele da rezervišu.

Upozorenja koja se odnose na rutu: Za one destinacije koje vlasti mogu imati trenutna upozorenja o putovanjima, na našu veb lokaciju uključujemo upozorenja prilikom pretraživanja.

Aviokompanije sa fleksibilnim politikama promena

Air Canada

Kada kupite kartu između 4. i 31. marta 2020. godine, Air Canada će vam dozvoliti da izvršite jednokratnu promenu na vašem letu, bez naplate promene smene do 14 dana pre putovanja.

American Airlines

Kada kupite novu kartu za povraćaj poreza do 31. marta 2020. za putovanja do 30. januara 2021., oni će se odreći naknade za promenu ukoliko se vaši planovi za buduća putovanja promene. Možete izvršiti jednokratnu promenu pre vašeg prvobitnog datuma odlaska.

British Airways

Na nove rezervacije na bilo kojoj relaciji od utorka, 3. marta do ponedeljka, 31. marta 2020. godine, naknada za promene se ne odnosi.

Delta Airlines

Nema promena za sve karte kupljene između 1. i 31. marta 2020. za putovanja do 25. februara 2021. godine.

Lufthansa

Gosti koji rezervišu bilo koji let do 31. marta 2020. mogu se preregistrovati na budući datum putovanja do 31. decembra 2020. godine bez naknade za rezervaciju.

United Airlines

Kada rezervišete let između 3. i 31. marta 2020. godine, možete ga besplatno promeniti tokom narednih 12 meseci.

Wizz Air

Svim novim rezervacijama za letove izvršenim između 5. marta 2020. i 31. marta 2020. biće omogućeno jednokratno odricanje naknade za promenu bilo koje promene, koja je izvršena više od 14 dana od polaska.

Ako ste rezervisali putovanje i razmišljate o mogućnostima da otkažete svoje planove preliminarno

Avio kompanije i pružaoci putovanja kontinuirano ažuriraju svoje politike i biće izvor informacija za ažuriranje informacija u vezi sa promenom predstojećih planova putovanja. Za najnovije informacije kontaktirajte ih direktno. Mnogi se odriču naknade za otkazivanje. U nastavku možete pronaći najnovije informacije o putovanjima i pravilima o pojedinim avio-kompanijama.

Savetodavna putovanja, pravila i smernice avio-kompanija

U nastavku možete pronaći linkove ka smernicama i savetima avio kompanija

Air Serbia

Alitalia

Air France

Ryanair

Wizz Air

easyJet

Lufthansa

KLM

American Airlines

Austrian Airlines

Emirates

Etihad Airways

Qatar Airways

Swiss

Norwegian

TAP Portugal

United Airlines

autor: Playtravel

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar