United Airlines omogućio kupovinu avio karata za putnike neodređenog pola

Pri kupovini avio karte pored ,,Ms.” i ,,Mr.” uvedena i opcija ,,Mx.” za putnike neodređenog pola 

Američka avio kompanija United Airlines je postala prva avio kompanija u SAD koja je omogućila putnicima da prilikom kupovine avio karte sebe označe da su neodređenog tj. srednjeg pola.

Putnici sada pri kupovini avio karte mogu sebe da definišu sa M (muški pol), F (ženski pol), U (undisclosed – za osobe koje ne žele da navedu svoj pol) ili X (neodređeni pol). Uz to, putnici neodređenog pola će moći da koriste oznaku ,,Mx.” i za MileagePlus program.

U saopštenju avio kompanije United Airlines je navedeno da ona želi da bude lider u avio industriji po LGBT ravnopravnosti i inkluziji, te da je oznaka ,,Mx” tek poslednji korak u tom naporu. Čelnik avio kompanije dodao je da su svi putnici dobrodošli na letovima kompanije United Airlines.

United Airlines omogućio kupovinu avio karata za putnike neodređenog pola 2

Članovi kabinskog osoblja će proći kroz dodatnu obuku koja obuhvata način komunikacije sa putnicima neodređenog pola, ali i sa drugim zaposlenima u kompaniji koji su srednjeg pola.

Predstavnici avio kompanije United Airlines su naveli da blisko sarađuju sa organizacijama za ljudska prava kako bi definisali najbolje norme ponašanja prema svim putnicima, bez obzira na njihov pol.

Oznake pola putnika na avio karti će biti usklađene sa oznakom u pasošu ili ličnim dokumentima, a danas sve više država sveta omogućuje roditeljima da u krštenici navedu da im je dete neodređenog pola. Deca koje imaju karakteristike oba pola mogu do kraja života da se predstavljaju kao osobe neodređenog tj. srednjeg pola.

autor: Playtravel

25. mart 2019.

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar