Wizz Air otpušta oko 20% zaposlenih

Pretpostavlja se da neke linije neće biti nastavljene nakon normalizacije letova

Low cost avio kompanija Wizz Air objavila je da planira da otpusti oko 1.000 zaposlenih usled posledica pandemije koronavirusa Covid-19.

Ovo je skoro jedna petina ukupnog broja zaposlenih koji rade u avio kompaniji, odnosno 19% radne snage. Osim toga, plate će biti umanjene rukovodiocima i direktorima u kompaniji za oko 22%, dok će ostatku osoblja plate biti smanjene u proseku za 14%.

Avio kompanija Wizz Air ima svoje baze u Beogradu, Skoplju i Tuzli, a u saopštenju nije navedeno koja tržišta će biti najpogođenija ovom odlukom, ali stručnjaci smatraju da će to uticati da na potpuno obustavljanje brojnih dosadašnjih linija.

Teška odluka avio kompanije došla je kao posledica pandemije koronavirusa Covid-19, zatvaranja granica i drastičnog pada potražnje putnika. Trenutno low cost avio kompanija obavlja samo 3% svih letova na kojim je letela pre početka pandemije.

Izvršni direktor avio kompanije Wizz Air, Jožef Varadi (Jozsef Varadi) nedavno je navodio kako ova avio kompanija ima snagu da najbrže „stane na noge” kada se tržište normalizuje.

autor: Playtravel

15. april 2020.

Online rezervacije letova avio kompanije Wizz Air

Rezervišite odmah avio karte kompanije Wizz Air online ili pozovite naš kontakt centar +381 65 872 83 50

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 01 Odraslih
  • 00 Dece
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar