Wizz Air – Pokreće letove uz nova pravila

Bezbednost putnika na prvom mestu: na letove samo za zaštitnim maskama

Low cost avio kompanija Wizz Air počela je da obnavlja letove na nekim linijama nakon što su donesene odluke o popuštanju preventivnih mera u pojedinim državama Evrope, a to je praćeno uvođenjem novih pravila putovanja.

U saopštenju koje je potpisao izvršni direktor avio kompanije Wizz Air, Jožef Varadi (József Váradi), putnici će morati da poštuju nekoliko obaveznih pravila.

Zaštitne maske

Putnici će na svim letovima od danas pa nadalje morati obavezno da nose zaštitne maske za lice. Kabinsko osoblje će takođe nositi zaštitne maske, kako bi se osigurala maksimalna zaštita od virusa. Putnici se takođe ohrabruju da nose i druge vidove zaštite, kao što su rukavice i viziri.

Fizičko distanciranje i higijena

Iz avio kompanije mole sve putnike da uvek budu na fizičkom odstojanju od drugih tokom ukrcavanja i izlaska iz aviona, a raspored sedenja će takođe biti takav da uzima u obzir što veće distanciranje putnika.

Svi avioni u floti low cost avio kompanije Wizz Air će svakodnevno biti dezinfikovani, avioni poseduju HEPA filtere koji zaustavljaju 99,97% svih virusa i bakterija, a putnici će dobijati i higijenske maramice za ruke.

Ostale mere

Wizz Air navodi da će povećati limit za beskontaktno plaćanje tokom letova, a Wizz Air magazin će biti dostupan samo u onlajn izdanju kako bi se smario rizik od prenošenja zaraze. Low cost avio kompanija takođe savetuje putnike da razmotre kupovinu Wizz Flex dodataka za avio karte ukoliko nisu sigurni za tačan datum putovanja, a kao dodatni motiv navode sniženu cenu ove usluge.

Kako je navedeno u saopštenju avio kompanije Wizz Air, avioni će uskoro da polete iz baza avio preveznika u Velikoj Britaniji i Austriji, jer su ove države počele da ukidaju zabrane koje su postavljene sa ciljem prevencije širenja epidemije koronavirusa Covid-19. Iz avio kompanije se nadaju da će i ostali letovi biti pokrenuti uskoro, ali tek onda kada bude minimalizovan rizik za putnike.

autor: Playtravel

4. maj 2020.

Online rezervacije letova avio kompanije Wizz Air

Rezervišite odmah avio karte kompanije Wizz Air online ili pozovite naš kontakt centar +381 65 872 83 50

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 01 Odraslih
  • 00 Dece
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

2 Komentara
  1. Testovi za coronu

    Radica Zivanovic
     odgovori
    06/05/2020

    U svedskoj nema testova za privatna lica a ja sam vec u karantinu od 6 marta. Zelela bih da dodjem u srbiju i ostajem duze na heden,sta treba da planiram? Pozdrav

  2. Purovao bih za Malme

    Dejan Dobrosavljevic
     odgovori
    13/05/2020

    Hteo bih vas pitati ,posto imam kartu za Malme iz Nisa 05.06 dali cu moci bez problema da udjem u Svedsku?

Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar