Wizz Air seli treći avion u Tuzlu, planira nove linije

Aerodrom u Tuzli bi u budućnosti mogao da ima blizu milion putnika godišnje samo zahvaljujući avio kompaniji Wizz Air!

Aerodrom u Tuzli saopštio je kako low cost avio kompanija Wizz Air uskoro planira da preseli treći avion, što će omogućiti uspostavljanje još pet novih linija iz ovog grada.

Predstavnici aerodroma navode da će Wizz Air najverovatnije uspostaviti letove iz Tuzle za Hamburg ili Hanover, Milano, Pariz Beavais, London Luton i Oslo Sandefjord. Low cost avio kompanija je ranije obavljala letove za Oslo i London, ali su ove linije suspendovane pre izvesnog vremena.

Direktor marketinga i razvoja aerodrom u Tuzli, Enver Jukanović, izjavio je da Wizz Air trenutno beleži fantastične rezultate (popunjenost putničkih mesta na letovima je u proseku između 95% do 98%), a da postoji nekoliko destinacija sa velikim potencijalom koje bi trebalo povezati sa gradom u Bosni i Hercegovini.

Za sad nije poznato kada će Wizz Air stacionirati treći avion na tuzlanski aerodrom, a predstavnici aerodroma tvrde da će to biti uskoro.

Avio kompanija Wizz Air je trenutno jedina koja obavlja redovne letove sa ovog aerodroma, a tokom ove godine već je pokrenula dve linije i to Tuzla Beč i Tuzla Baden Baden. Uz nove linije drugi najpopularniji aerodrom u BiH bi mogao da ima blizu milion putnika godišnje.

autor: Playtravel

18. jul 2018.

Online rezervacije letova avio kompanije Wizz Air

Rezervišite odmah avio karte kompanije Wizz Air online ili pozovite naš kontakt centar +381 65 872 83 50

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 01 Odraslih
  • 00 Dece
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar