Wizz Air – Ukida linije iz Makedonije

Od kraja oktobra dve linije manje iz Makedonije

Low cost avio kompanija Wizz Air suspendovala je prodaju avio karata za letove od kraja oktobra na dve svoje linije iz Makedonije.

Wizz Air planira da obustavi letove na liniji iz Ohrida za aerodrom London Luton počev od 24. oktobra, dok će dva dana kasnije, 26. oktobra, ukinuti i liniju Skoplje Barselona.

Odluka low cost avio kompanije je iznenađujuća jer je samo pre samo nekoliko meseci liniju Ohrid London Luton pretvorila iz sezonske u redovnu liniju. 

Stručnjaci navode da postoji više razloga ovakve odluke popularne low cost avio kompanije. Jedna od njih ta što je makedonska vlada odustala od dodeljivanja subvencija avio kompanijama za uvođenje novih linija. Za ovaj tender prijavila se samo jedna avio kompanija, a veruje se da je to bio Wizz Air koji je imao povlastice do juna ove godine.

Sa druge strane, low cost avio kompanija je odlučila da uvede čak tri nove linije iz obližnje Prištine, kao i da će povećati broj letova na liniji Priština London Luton, što takođe može da bude važan razlog odluke.

Nešto ranije potvrđeno je i da će Wizz Air suspendovati letove između Skoplja i Vaxjo od 16. septembra, a kao razlog ove odluke navedena je slaba potražnja.

autor: Playtravel

13. avgust 2018.

Online rezervacije letova avio kompanije Wizz Air

Rezervišite odmah avio karte kompanije Wizz Air online ili pozovite naš kontakt centar +381 65 872 83 50

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 01 Odraslih
  • 00 Dece
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar