Wizz Air dodatno naplaćuje prtljag

Wizz Air menja pravila ručnog prtljaga

Wizz Air od sada primenjuje nova pravila za unošenje ručnog prtljaga u putničku kabinu. Putnicima će se naplaćivati svaka veća torba, kako bi se smanjio broj torbi kuji se unosi u putničku kabinu. Ova pravila su se primenjivala na liniji London – Katovice od avgusta do sada. Prema rečima ove aviokompanije, nova pravila, su se pokazala veoma dobrim. Avio prevoznik Wizz Air Ukarine neće primenjivati nova pravila.

Wizz Air

Torbe koje će putnici od sada moći da unose u putničku kabinu su za 20% manje od dosadašnjih. Ova novina je u probnom periodu donela većem zadovoljstvu putnika, poboljšala je tačnost i dobrinela povećanju efikasnosti avio kompanije Wizz Air. Putnici koji su unosili veliki prtljag u putničku kabinu, često su bili razlog kašnjnja leta. Zato što se često dešava da prtljag premašuje maksimalne dimenzije, pa mora biti predat kao regularan.

 

Od sada putnici koji rezervišu karte za letove od 24.10.2012. godine u putničku kabinu mogu da unesu torbu maksimalnih dimenzija 42x32x25 cm. Nova pravila ne vaze za letove pre 24.10.2012. i za letove koji su rezervisani pre 04.10.2012. godine. Osim na probnoj liniji London – Katovice.

 

Putnici koji žele u kabinu uneti prtljag dimenzija 56x45x25 cm, moraće da doplate 10 EUR po pravcu. Ovaj iznos se naplaćuje pri rezervaciji, dok će doplata na samom aerodromskom šalteru koštati 20 EUR. Plaćanje većeg ručnog prtljaga na samom gejtu će koštati 30 EUR.

 

Prema novim pravilima  Wizz Air-a u manji ručni prtljag spadaju: ručne torbe, laptop torbe (koje moraju da stanu ispod sedišta) ili manji ranac. Mali kofer sa točkićima spada u veći ručni prtljag.

 

Da bi putnicima olakšao uvodjenje novih pravila Wizz Air je odlučio da snizi cene svih karata od 24.10.2012. godine za 5 EUR. Ne zna se tačno do kada će ovaj popust trajati.

 

Tagovi


Online rezervacije letova avio kompanije Wizz Air

Rezervišite odmah avio karte kompanije Wizz Air online ili pozovite naš kontakt centar +381 65 872 83 50

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 01 Odraslih
  • 00 Dece
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar