Novi Jat

Formira se novi Jat sa Emiratima

Beograd – Vlada namerava da formira novi Jat koji bi bio očišćen od svih dugova, ali i da obnovi flotu aktiviranjem starog ugovora sa Erbasom, piše Blic.

 

Jat

Kako je izjavio Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić u planu je formiranje nove kompanije koja bi bila bez dugova.

 

“Ali planiramo da obnovimo stari aranžman sa Erbasom za lizing 12 novih aviona, za šta bi ta nova kompanija dobila državne garancije od 140 miliona dolara”, rekao je Dinkić za Blic.

 

Dinkić je rekao da Vlada namerava da sklopi taj aranžman jer je stara flota neadekvatna i nekonkurantna. Međutim, Dinkić navodi i da se tokom nedavnog boravka srpske delegacije u Abu Dabiju došlo na ideju da se avio kompanija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata Etihad, uključi u ceo ovaj projekat tako što bi Etihad preuzeo na sebe državnu garanciju od 140 miliona dolara, ali bi zauzvrat postao suvlasnik Jata.

 

“Ovaj predlog je još u fazi ideje, međutim, odluka da se pravi novi Jat i obnovi flota je definitivno odluka Vlade Srbije”, rekao je Dinkić.

 

On je rekao i da su UAE zainteresovani za investiranje u srpsku poljoprivredu da bi za sebe obezbedili prehrambenu sigurnost i da su joj zbog toga potrebni adekvatni logistički centri – luka na Dunavu i kargo terminal na beogradskom aerodromu za transport svežeg voća i povrća.

Izvor b92.net

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar