Etihad Airways obustavlja letove ka Beogradu

Etihad Airways odustaje od Srbije?

Avio kompanija Etihad Airways planira da do daljeg obustavi letove između Beograda i Abu Dabija, a navodno će odustati i od kodšer saradnje sa avio kompanijom Air Serbia.

Etihad Airways je obustavio letove nakon zatvaranja beogradskog aerodroma u martu, ali je obnovio liniju Abu Dabi Beograd tokom jula. Ipak, sredinom oktobra linija je ponovo suspendovana na, kako se tad tvrdilo, šest nedelja. Nakon toga je prvo usledilo odlaganje letova do janura 2021. godine, ali sada izgleda da je avio kompanija Etihad potpuno odustala od letova za Beograd ili barem neće biti letova između dva grada u dogledno vreme.

Na liniji Beograd Abu Dabi Etihad Airways je počeo da leti tokom 2013. godine, a stručnjaci navode da je avio kompanija beležila dobre rezultate jer su putnici koristili liniju da iz Abu Dabija preko Beograda stignu do ostalih destinacija u Evropi ili iz nekog evropskog grada da se upute ka Bliskom istoku, Aziji ili Australiji i Okeaniji.

Vlada Republike Srbije je nedavno nagovestila da Etihad Airways neće obnoviti kodšer sporazum sa srpskom avio kompanijom, ali i da bi mogao da se odrekne udela u avio kompaniji Air Serbia. Tada je navedeno da Republika Srbija želi da preuzme veći udeo u avio kompaniji, a da bi u tom slučaju Air Serbia potražila nove partnere.

Low cost avio kompanija Wizz Air je nagovestila da bi u budućnosti mogla da spoji svoju bazu u Abu Dabiju sa regionom, pa i Beogradom.

autor: Playtravel

10. decembar 2020.

Online rezervacije letova avio kompanije Etihad Airways

Rezervišite odmah avio karte kompanije Etihad Airways online ili pozovite naš kontakt centar +381 65 872 83 50

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar