Dobro Pakovanje

6 pravila dobrog pakovanja kofera

Kada pođete na put, ključno je da znate pametno da spakujete svoje stvari. U suprotnom, uvek će Vam se dešavati da nešto ne može da Vam stane u kofer ili da morate uzimati dodatnu torbu.

dobro pakovanje

Kako biste izbegli muke sa pakovanjem, važno je da zapamtite šest osnovnih strategija koje svaki putnik treba da nauči:

1. Rolajte – ne savijajte

Mnogi stručnjaci za putovanja tvrde da svaki komad garderobe treba rolati, a ne savijati. Jer tako u kofer može da stane mnogo više stvari. Kada smotate, na primer, neki džemper, treba da ima veličinu i oblik boce vina. Ovakvim pakovanjem štedite na prostoru i sprečavate da se na garderobi pojave duboki nabori.

 

2. Napravite listu za pakovanje

Odlaganje pakovanja samo će Vam uneti nervozu kasnije. Zato razmišljajte o pakovanju nekoliko dana, pa čak i nedelja pre polaska. Čim se setite nečega što bi Vam moglo zatrebati, odmah to dopišite u listu stvari koje ćete nositi sa sobom, kako kasnije ne biste morali da se pitate da li ste nešto zaboravili.

 

3. Upoznajte se sa pravilima o prtljagu vašeg avioprevoznika

Ako prekoračite dozvoljenu masu prtljaga, morate platiti nekada veoma skupe takse. Zato se pre polaska raspitajte koliko kofera i koje težine možete nositi.

 

4. Mudro pripremajte ručni prtljag

Uobičajeno je da avio kompanije dozvoljavaju jedan kofer i jednu torbu sa ličnim stvarima koju možete da unesete u kabinu. Zato pametno pakujte u lični prtljag, jer bi bilo šteta nositi samo malu torbu. Odlučite se za ruksak i uštedite mnogo na prostoru.

 

5. Pakujte slojevito

Osim što treba da isplanirate slojevite odevne kombinacije, kako biste imali šta da obučete u svim klimatskim uslovima i Vaš kofer treba da spakujete slojevito. Tako u jedan red stavite cipele, u drugi garderobu, elektroniku u treći i tako dalje. Tako će radnici obezbeđenja lakše videti šta imate u prtljagu i brže ćete proći kontrolu.

 

6. Ključne stvari nikad ne stavljajte u kofer

Pasoš, novac, kreditne kartice, ključeve, nakit, bilo kakva dokumenta, nikada ne stavljajte u kofer. Ako avio kompanija izgubi Vaš prtljag biće Vam žao što ste u njega stavili bilo šta vredno.

Tagovi


Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar