Friday Blog: Čudne stvari koje putnici ostavljaju za sobom

Treba vam botanička bašta? Veći kofer, LCD televizor ili rezervni točak?

Sve to, i još mnogo bizarnih stvari možete pronaći na aukcijama koje organizuju hoteli i aerodromi, gde se prodaju stvari koje su putnici ostavili za sobom.

Zahvaljujući zaboravnosti nekih gostiju, na spisku se mogu naći i rezervni točak ili recimo prostetička noga! Milioni predmeta dnevno ostaju bez svojih vlasnika – jedni malo čudniji od drugih.

Nakon obeležavanja 60 godina otkako je kraljica Elizabeta II stupila na presto, britanski lanac hotela „Premier Inn“ je našao gomilu neželjenih „kraljevskih proizvoda“. Među njima je bilo 18 maski kraljice Elizabete II, 12 maski Princa Filipa, 36 zastavica i jedna Kejt Midlton u prirodnoj veličini.

Jedan zaposleni u hotelu Jumeirah Frankfurt pričao je, da je svojevremeno, zatekao u sobi nešto što je pre ličilo na botaničku baštu nego na sobu. Opisao je da su tu bile tri velike palme i puno različitog rastinja, a kaže da je na noćnom stoliću čak bila i mala fontana. Zaključak je bio da se taj gost jako potrudio oko nekoga.

Friday Blog Cudne stvari koje putnici ostavljaju za sobom 1

Zubne proteze nisu nikakva retkost, ali žive kornjače jesu. Kada je nađen, Feli je bio mali i lutao je hodnicima i sobama hotela Banyan Tree Macau. Priča se da je on danas prava maskota, a čistačice koje ga čuvaju su mu donele i društvo.

Majami aerodrom organizuje bar dve aukcije godišnje zbog količine prtljaga koji ostane tamo zaglavljen. Po aukciji proda se oko 500 kofera, što otprilike znači da se mesečno ne prijavi bar 60 do 80 komada prtljaga. Među tim prtljagom nađen je i samostrel i gvozdeni oklop za grudi.

Nakon što su se novopečeni mladenci odjavili iz hotela Jumeirah Dhevanafushi na Maldivima, sobarica je našla venčanicu u sobi. Začuđujuće, mlada se očigledno nije previše zabrinula jer niko nije tražio haljinu nazad. Izgleda da medeni mesec nije prošao kako treba.

I na kraju, gost koji je ostavio karte za finale 100m na Olimpijadi u Londonu je:

a) Zaboravan
b) Ima više para nego mozga (karte su koštale 2.577 dolara)
c) Bio je u većoj žurbi od Juseina Bolta da negde stigne

Ili sve od navedenog? :)

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar