Kako sačuvati prtljag na aerodromu

Izgubili ste prtljag? Trakdot će ga pronaći!

trakdot

Trakdot, jeftina i malena naprava, prikazana je ovih dana na izložbi potrošačke elektronike CES u Las Vegasu, a od april će biti u prodaji. Trakdot je napravica posebna po tome što korisniku/putniku pomaže u lociranju izgubljenog prtljaga.

 

Ukoliko Izgubite prtljag na putovanju, možete ga pronaći SMS-om, elektronskom poštom ili aplikacijom na smartphone-u. Takođe može biti korisna i ako se prtljag ne izgubi, nego dođe do zabune čiji je komad pri preuzimanju prtljaga. Sa razdaljine manje od 10 metara, Trakdot se vlasniku javlja identifikacijonom porukom. Naravno, Trakdotom možete pratiti i pregledati kompletan tok putovanja, kako na mapi smartphone-a, tako i putem weba prijavom na Globatracove stranice.

 

Ovaj interesantan uređaj u prodaju će pustiti Firma GlobaTrac, i može se koristiti nakon povezivanja sa bilo kojim smartphone-om. Telefon opremljen navigacijom prikazaće trenutnu lokaciju prtljaga.

 

Kompanija napominje kako joj je tržište 26 miliona komada prtljaga koja se godišnje izgubi u vazdušnom saobraćaju Severne Amerike. Uređaj radi bilo gde u svetu s dostupnim signalom bežične telefonije, a upotrebu su odobrili američki regulatori FCC i FAA.

 

Sam uređaj već se može naći u prodaji po ceni oko 50 dolara, dok jednokratna prijava iznosi 8,99 dolara, a godišnja naknada za uslugu 12,99 dolara.

 

Da li bi ste dodatno obezbedili Vaš prtljag?

Tagovi


Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar