Letnje promene u Jat u

Letnje promene u Jat Airways-u

Do leta bez dugova, novim rukovodstvom i letelicama.

600x390xjat_promene.png.pagespeed.ic.qCyFE2GzU1

JAT Airways je na putu da posta prva avio kompanija na teritotriji bivše Jugoslavije koja neće imati dugovanja, Vlada Srbije saopštila je da će preuzeti kompletan dug avio kompanije. Akumulirani dug prevoznika, koja se proteže nazad u doba Jugoslavije i iznosi oko 170 miliona EUR. Srpski ministar za saobraćaj, Milutin Mrkonjić, izjavio je da je odluka doneta u cilju rešavanja svih problema avio kompanije JAT Airways.

 

Odluka da se preuzme kompletan dug Jata može da se dovede u vezu sa pregovorima ove sedmice koja će se održati između Vlade Srbije i avio kompanije Etihad Airways u Abu Dabiju. Vlada je ponudila nacionalnom prevozniku Ujedinjenih Arapskih Emirata u manjinski udeo u deonicama avio prevoznika u zamenu za iskusne pilote i dozvole za sletanje na beogradski aerodromu Nikola Tesla kao i izgradnju kargo centra. Jat Airways i Etihad već su razmenili informacije o bilateralnom sporazumu i međunarodne saradnje. Jat Airways, čija privatizacija u dva prethodna neuspela pokušaja, bila bi mnogo atraktivnija za potencijalne investitore bez jako visokog duga.

 

Ove srede, Vlada Srbije će imenovati novog generalnog direktora Jat Airways koji će zameniti Vladimira Ognjenovića. Velibor Vukašinović je vladin predlog za pokretanje srpskog avio pervoznika. Gospodin Vukašinović nikada radio u avio kompaniji Jat Airways. Obučavan je na Vojnoj akademiji u Zadru pre lompletiranja studiranja na Univerzitetu u Beogradu. Radio je kao test pilot u UTVA. Od 2004 do 2009 g Vukašinović radio je u Direktoratu civilnog vazduhoplovstva Srbije. Trenutno je član radne grupe zadužen restrukturiranja avio komapnije JAT Airways.

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar