Sporazumi Jat Airways – Etihad

Jat Airways će postati deo porodice Etihad

670x447xetihad1.jpg.pagespeed.ic.c_me-V2bzR

Jat Airways i Etihad Airways dogovorili su se da će u Aprilu potpisati sporazum u Beogradu, to predstavlja prvi korak u formiranju strateško-partnerskog ugovora između dve avio kompanije. Dogovorom je predviđeno da Srpski prevoznik pokrene letove za Abu Dhabi i odobri avio kompaniji Etihad kupovinu 49% udela u avio kompaniji. Nakon razgovora u Abu Dhabiju, dve strane dogovorile za strateško partnerstvo biti inicirano od sredine Aprila. “Mi želimo da Jat Airways postane profitabilna kompanija i ponos Srbije. Siguran sam da je Etihad idealan partner za našeg nacionalnog prevoznika”, izjavio je nakon razgovora Mlađan Dinkić, ministar finansija i ekonomije. On je dodao da će Etihad započeti temeljnu analizu poslovnog modela avio kompanije Jat Airways sledeće nedelje.

Ugovorom o strateškom partnerstvu predviđeno je da Etihad modernizuje flotu Jat Airways a u zamenu za 49% udela u kompaniji. Osim toga, Etihad je izrazio spremnost da pomogne Jat Airways u pri kupovini četiri Airbus aviona koji trebalo da budu pridruženi floti ovog juna. Inicijalni planovi su da će Jat Airways pokrenuti svakodnevnu liniju do Abu Dhabi nakon što letelice stignu u Beograd. Pored toga, kompanija će sarađivati sa avio kompanijom Airberlin sa kojim su predviđeni letovi do Čikaga i još tri destinacije u Sjedinjenim Državama, kao i direktnu liniju do Berlina. Etihad poseduje 29% udela u avio kompaniji Airberlin. Nemački avio prevoznik i Jat Airways imaju potpisan ugovor o saradnji.

Jat Airways je pre nekoliko godina u saradnji sa avio kompanijom Etihad imao redovnu liniju do Abu Dhabia odakle su putnici nastavili dalje u Australiju. Etihad Airways je u Emiratima treći po veličini avio prevoznik iza kompanija Emirates i Qatar Airways. Pored avio kompanije Airberlin, Etihad ima vlasničke udele u avio kompaniji Air Seychelles, kao i Virgin Australia i Aer Lingus.

Online rezervacije letova avio kompanije Etihad Airways

Rezervišite odmah avio karte kompanije Etihad Airways online ili pozovite naš kontakt centar +381 65 872 83 50

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar