Saradnja Jat Airways – Etihad Beograd

Avio kompanije Jat i Etihad ozvaničili saradnju

U ponedeljak 15. aprila 2013. godine, ozvaničena je saradnja između avio kompanija Jat Airways i Etihad Airways.

426x513xjat_etihad.png.pagespeed.ic.6VZ7EHY1QS

Ova saradnja bi trebalo da dovede do eventualnog preuzimanja manjinskog dela avio kompanije Jat Airways od strane avio kompanije Etihad. Tokom konferencije za štampu, Generalni direktor Jat Airways-a Vladimir Ognjenović i njegov kolega James Hogan iz avio kompanije Etihad Airways, zvanično su objavili početak međusobne saradnje.

G-din Hogan je započeo konferenciju objavljivanjem dnevnih letova na relaciji Abu Dabi – Beograd, sa polascima u junu. Generalni direktor Etihada, smatra, da će na osnovu pokretanja letova između Abu Dabija i Beograda, biti zadovoljena velika potražnja za putovanjima između Ujedinjenih Arapskih Emirata i Srbije. G-din Hogan je iskoristio priliku da objasni model poslovanja Etihada, kao i udele ove avio kompanije u drugim kompanijama. Direktor takođe najavljuje i brojne codeshare letove iz Abu Dabija, ka destinacijama kao što su Kula Lumpur, Sydney, Bangkok, Lahore, Colombo i mnoge druge.

634x423xjat_etihad2.png.pagespeed.ic.vSTNtVCSGp

Planirano je pokretanje i code share letova iz Abu Dabija i Johanesburga do Sjedinjenih Američkih država. Dok Srbija i Južna Afrika ne potpišu bilateralni sporazum o vazduhoplovstvu, srpski prevoznik neće imati mogućnost postavljanja svog code share leta za Johanesburg. Srpska avio kompanija Jat Airways će postaviti svoj code share let na brojnim letovima u kojima Etihad Airways ima svoj kapital. Vrhunac postavljanja codeshare letova je pokretanje direktne linije za putnike iz Beograda, preko Berlina do Čikaga.

 

634x423xjat_etihad3.png.pagespeed.ic.Y83GtgpBwp

Etihad Airways će postaviti svoj codeshare na 23 destinacije Jat Airways-a, sa polaskom iz Beograda ka Amsterdamu, Atini, Berlinu, Briselu, Kopenhagenu, Dizeldorfu, Rimu, Frankfurtu, Geteburgu, Istanbulu, Londonu, Milanu, Malmeu, Moskvi, Podgorici, Sarajevu, Skoplju, Stokholmu, Štutgartu, Solunu, Tivtu, Beču i Cirihu. Avio kompanija će postaviti svoje codeshare letove na svim destinacijama koje se nalaze u zemljama sa kojima Ujedinjeni Arapski Emirati imaju potpisan bilateralni sporazum o vazduhoplovstvu. ”Veliko nam je zadovoljstvo što sarađujemo i pokrećemo codeshare letove sa Etihad Airways-om, nacionalnom avio kompanijom Ujedinjenih Arapskih Emirata, kao i sa vodećim avio kompanijama u kojima Etihad ima udeo. Nadamo se poboljšanju odnosa između Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata, kao i povećanju broja putnika na relaciji Beograd i Abu Dabi”, rekao je generalni direktor Jat Airways-a, Vladimir Ognjenović. Direktor je dodao da se povećanjem broja code share letova srpskim državljanima pružaju velike mogućnosti i za putovanja izvan Abu Dabija, ka zemljama Bliskog i Dalekog Istoka, kao i zemljama u Australiji i Africi. Takođe dodaje da su veoma uzbuđeni pokretanjem code share letova Etihada širom Balkana i Evrope, što će uticati na jačanje uloge Beograda kao središta.

527x352xjat_etihad4.png.pagespeed.ic.-5An7xAUSO

Etihad Airways će početi sa procesom proveravanja i preuzimanja 49% poslovne strukture Jata.

 

Uprava avio kompanije Etihad Airlines-a navodi: ”Ovo je početak. Beograd je tržište sa velikim potencijalom. Beograd će nam omogućiti ulazak i na druge delove regiona, poput Crne Gore u kojoj se turizam veoma brzo širi. Dolazak u Beograd znači da će i druge zemlje u ovom delu Evrope imati mogućnost da koriste naše usluge. To je razlog zašto je naše partnerstvo sa Ja Airwayst-om glavni adut.”

Izvor:aviokarta.net

Rezervišite avio kartu:

1 Putnik
  • 00 Odraslih
  • 00 Dece
  • 00 Beba
Pošalji Svoj Komentar

Vaš Komentar ili Pitanje

Komentari Putnika

0 Komentara
Vaše ime
Vaš Email
Naslov komentara
Vaš komentar